TRKA IZAZOVA NA ZLATIBORU: Rekreativci se nadmeću na stazama srpske planinske lepotice!
Foto: Savez za sport i rekreaciju

SJAJNA MANIFESTACIJA

TRKA IZAZOVA NA ZLATIBORU: Rekreativci se nadmeću na stazama srpske planinske lepotice!

Ostali sportovi -

Zlatibor će tokom vikenda biti domaćin veoma interesantne trkačke manifestacije koja nosi naziv "Avantura challenge race".

Ova trka je, pre svega, namenjena rekreativcima, u pitanju je trka po planinskim stazama, sa prirodnim preprekama u dužini od 6 i 12km.

To je treća ovogodišnja trka u organizaciji Saveza sa rekreaciju i fitnes Srbije koja se održava uz saradnju sa lokalnim organizatorom Avantura parkom sa Zlatibora.

1 / 5 Foto: Savez za sport i rekreaciju

Ove godine, uprkos problemima sa terminima, zbog pandemije korona virusa održane su čelendž trke u Košutnjaku i Katićima.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu i katedra za rekreaciju, sastavni su deo čitavog projekta koji uključuje rekreativce iz Srbije ali i iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Za najbolje u obe konkurencije organizator obezbedio vredne nagrade a u program je uvrštena i trka za decu dužine 400m u dve starosne kategorije.

Trkom na Zlatiboru biće završen ovogodišnji ciklus. Sledeće godine već su u kalendaru trke na Košutnjaku u maju, u Katićima u julu i na Zlatiboru u oktobru ili novembru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track