KVALIFIKACIJE KAO FINALE Srpski sprinteri se nadaju plasmanu u polufinale trke na 60 metara na EP u dvorani
Foto: EPA/SRDJAN SUKI

OČEKIVANJA

KVALIFIKACIJE KAO FINALE Srpski sprinteri se nadaju plasmanu u polufinale trke na 60 metara na EP u dvorani

Ostali sportovi -

Srpska atletičarka Milana Tirnanić rekla je da je spremna za predstojeće dvoransko prvenstvo u Torunju i da se nada plasmanu u polufinale trke na 60 metara.

"Spremna sam, što pokazuje i rezultat 7,40 sekundi. U najmanju ruku očekujem da budem na istom nivou. Uz iskustvo koje imam i uz malo sportske sreće, nadam se polufinalu", navela je Tirnanić, saopštio je danas Srpski atletski savez.

Evropsko dvoransko prvenstvo održaće se od 4. do 7. marta u poljskom gradu Torunju, a srpska eprezentacija nastupiće sa devetoro takmičara.

Tirnanić je ove sezone na 60 metara zabeležila najbolji rezultat od 7,34 sekunde, što je tri stota dela sekunde od nacionalnog rekorda Ivane Španović.

Kvalifikacije u toj disciplini na programu su u nedelju, 7. marta od 10.20.

Državni rekorder na 60 metara u dvorani Aleksa Kijanović nastupiće 6. marta u kvalifikacijama koje počinju od 10.20.

"Očekujem mnogo od svog nastupa u Torunju, plasman u polufinale i borbu za finale, a kako će biti videćemo. Veliki broj takmičara je prijavljen, više od 70, ali znam da ako budem na svom najboljem nivou, mogu očekivati jako dobar rezultat", rekao je Kijanović.

On je po povratku sa atletskog mitinga u Francuskoj imao manjih problema sa zadnjom ložom, a rekao je da se nada da će se do početka Evropskog prvenstva oporaviti.

"Nadam se da ću tamo moći da dam sve od sebe i pokušam da napadnem lični rekord", rekao je Kijanović.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track