SRBIN ZAVRŠIO UČEŠĆE NA HUNGARORINGU: Vozači nekorektni prema Vesniću, najavljuje odgovor u Slovačkoj!
Foto: Pres Milovan Vesnić

TCR Istočna Evropa

SRBIN ZAVRŠIO UČEŠĆE NA HUNGARORINGU: Vozači nekorektni prema Vesniću, najavljuje odgovor u Slovačkoj!

Ostali sportovi -

Jedini srpski predstavnik u TCR Istočna Evropa Milovan Mikica Vesnić završio je prvi trkački vikend ovog takmičenja na Hungaroringu.

On je pred start sezone odradio test "audija RS3 LMS" na Slovakija ringu, ali su vremenske prilike bile prilično loše, baš kao i prvog dana u Mađarskoj, pa se naš automobilista nije dobro upoznao sa novim pneumaticima koje od ove godine koristi serija u kojoj vozi. Na kvalifikacijama je Vesnić napravio drugo vreme, a ispred njega je za 18 hiljaditih delova sekunde bio Čeh Tomaš Pekarž. U prvoj trci je na samom startu imao kontakt sa veoma agresivnim Mihalom Makešom, što ga je destabilizovalo i spustilo u plasmanu. Ipak, iskusni trkač kakav je Vesnić brzo se vratio u ritam i nadoknadio izgubljeno, pa je prvu trku završio na trećem mestu, iza Pekarža i Makeša.

U drugi sprint vikenda ušao je sa sedme startne pozicije. Na polovini distance ispred njega se našao novajlija u seriji, Đakomo Germandi, koji vozi "kupru" sa kojom se Vesnić takmičio do ove sezone. Italijan je, u borbi da zadrži petu poziciju, napravio nekoliko nesportskih poteza, ali ga je trkač iz Užica ipak savladao.

Milovan Vesnić
foto: Pres Milovan Vesnić

Kako mu je ova borba oduzela dosta vremena, Vesnić je do kraja trke uspeo da pretekne još samo jednog konkurenta, pa je morao da se zadovolji četvrtim mestom. “Pre svega, želim da čestitam Pekaržu na fantastičnom vikendu”, kaže Vesnić i dodaje:

“A što se mojih rezultata tiče,malo je reći da sam nezadovoljan. Brzinu sam imao, ali je nedostajalo malo sreće. Nekorektnost pojedinih vozača mi je dodatno zakomplikovala vikend. Vožnja na granici incidenta, previše udaranja, nepoštovanje pravila, koje sudije nisu sankcionisale…U prvoj trci me je Makeš udarcem izbacio iz ritma, a u drugoj trci je vožnja Germandija bila katasrofalna, tu sam jednostavno spasavao i moju i njegovu glavu”.

Vesnić se već priprema za Slovačku, koja je na programu za tri nedelje.

“Za sledeći put ćemo i mi ostaviti fer-plej po strani, jer od izvinjenja imam samo lošiji plasman i oštećen automobil. U Slovačku idem da se vratim na prvo mesto”, završio je naš as.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja