NAŠ MLADI VOZAČ NAJBRŽI NA MEĐUNARODNOJ SCENI: Dva pehara za Nemanju Jovanović na trci u Austriji
Foto: privatna arhiva

Karting

NAŠ MLADI VOZAČ NAJBRŽI NA MEĐUNARODNOJ SCENI: Dva pehara za Nemanju Jovanović na trci u Austriji

Ostali sportovi -

Rehnic u Austriji na stazi Spidvej bio je domaćin drugog karting takmičenja koje je bodovano za Centralnoevropsku zonu CEZ i Sportstil kup SSC. Nemanja Neca Jovanović posle tri nadmetanja u konkurenciji 14 takmičara u junior rotaks klasi osvojio je prvi pehar za drugo mesto u SSC, odnosno drugi za treće mesto u CEZ.

- Nastavio sam niz sa peharima na kraju takmičarskog vikenda započet pre nekoliko nedelja u Jagodini, preko Haskova u Bugarskoj i sada na stazi Spidvej u Rehnicu. Uspeh je mogao da bude i značajniji da sam se domogao prvog mesta u Sportstil kupu, ali šta da se radi. Valja reći da sam na ovoj stazi u Austriji prvi put vozio pre dve godine u mini rotaks kategoriji, pa tek ovog vikenda ponovo u junior rotaks klasi. Staza je ista, ali ja vozim u dosta jačaj spravi, tako da ostvareni rezultat mogu smatrati svojevrstnim uspehom, jer nisam u međuvremenu trenirao, poput domaćih vozača koji su mi bili zapravo najveći konkurenti – uvodne su reči Nemanje Jovanovića. Vikend u Austriji obeležili su promenljivi vremenski uslovi koji su i te kako uticali na podešavanje takmičarskih sprava i stil vožnje u zavisnosti od uslova na stazi.

- Tokom kvalifikacija do poslednjeg minuta sam imao treće vreme, da bi na kraju bio deveti. Sa pomenute pozicije startovao sam u nedelju na prvoj trci koja je bila po kiši i odradio korektan posao. Druge dve su bile po suvoj stazi, a jednu od njih je obeležio i prekid zbog incidenta. Nakon restarta uspeo sam da se probijem i vozim za podijum. U trećoj trci bio sam za trenutak nesmotren ostavio sam prolaz konkurentu, što je naravno iskoristio i praktično sam prepustio prvo mesto za SSC. Idemo dalje u nove pobede, a za to ću imati priku prvog vikenda juna na stazi u Sloveniji – dodao je Nemanj Neca Jovanović.

(Kurir.rs / Plumrace)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track