PRVA NA SVETSKOJ LISTI Ivana Španović: Zaboravila sam ovaj osećaj! Hoću da se opustim i da budem srećna što sam zdrava VIDEO
Foto: Privatna Arhiva

posle pobede u dijamantskoj ligi

PRVA NA SVETSKOJ LISTI Ivana Španović: Zaboravila sam ovaj osećaj! Hoću da se opustim i da budem srećna što sam zdrava VIDEO

Ostali sportovi -

Srpska skakačica u dalj Ivana Španović pobednica je ovogodišnjeg izdanja Dijamantske lige, pošto je trijumfovala na finalnom mitingu u Cirihu skokom od šest metara i 96 centimetra.

Španović je najbolji skok, na takmičenju održanom na trgu u Cirihu, zabeležila u šestoj seriji. Ona je u petoj seriji s preskočenih 6,88 preuzela prvu poziciju, da bi pobedu potvrdila u poslednjoj seriji.

Najbolja srpska atletičarka je upisala 16. pobedu u ovom takmičenju i osvojila treći Dijamantski pehar u karijeri, posle 2016. i 2017. godine.

Ivana je za sajt Svetske atletske federacije rekla da će pobeda u Cirihu imati posebnu težinu, posle teške sezone i četvrtog mesta na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Bilo je neverovatno, zaboravila sam ovaj osećaj. Srećna sam zbog treće pobede u Dijamantskoj ligi – posle svega što mi se događalo u poslednje dve godine. Prišla sam ovom takmičenju sa ogromnom dozom opreza. pobedu sam potvrdila tek u šestom pokušaju i srećna sam sa tih 6,96. Nisam skakala na ovakvoj podlozi bar godinu dana i bilo je teško navići se. Ipak, ovo jer moj drugi najbolji rezultat u sezoni. Pobedila sam posle teške 2020. godine i posle zime u kojoj nisam znala hoću li uopšte biti u stanju da skačem, a posebno da razmišljam o tome da će mi sezona trajati sve do septembra. Završiti na ovom nivou je dobar znak za sledeću godinu. Sada želim da se opustim, uživam u trofeju, srećna što sam zdrava - rekla je Ivana, koja se pobedom u Cirihu kvalifikovala i na Svetsko prvenstvo u Judžinu (SAD), 2022.

Otkrila je Španovićeva i „tajnu uspeha“ u poslednje dve serije:

- Pogodila sam odraze u poslednja dva skoka, odradila dobar zalet, a naročito ta poslednja dva koraka, o čemu sam u pauzama pričala sa mojim trenerom.

Goran Obradović, trener srpske atletske dive, potvrdio je u izjavi za Sportski žurnal da će Ivana novom pobedom, završiti sezonu na prvom mestu svetske rang-liste:

- S obzirom na to da je sa većom razlikom od 20 santimetara pobedila olimpijsku, svetsku i evropsku prvakinju, Nemicu Malaiku Mihambo, Ivana je izbila na prvo mesto svetske rang-liste, i to u olimpijskoj godini.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track