OČAJ! ATP NE MOŽE DA SE POMIRI SA ČINJENICOM DA JE NOLE NAJBOLJI: Đoković srušio Federerov rekord, ali oni tvrde da NIJE!
Foto: Shutterstock/Adam Vilimek, Profimedia

NE PRESTAJU DA SE BRUKAJU

OČAJ! ATP NE MOŽE DA SE POMIRI SA ČINJENICOM DA JE NOLE NAJBOLJI: Đoković srušio Federerov rekord, ali oni tvrde da NIJE!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković raspamećuje Amerikance, kao i najveći deo zapadnog sveta.

Pobedom protiv Italijana Matea Beretinija u četvrtfibalu US Opena sa 3:1 (5:7, 6;2, 6:2, 6:3), Đoković je oborio još jedan rekord: ostvario je 224. pobedu protiv TOP 10 igrača.

Tako je Srbin srušio rekord Švajcarca Rodžera Federera, od koga je inače mlađi pet i po godina.

Međutim, ATP se iz petnih žila potrudio da i u ovom slučaju stane na stranu Federera, pa su mu priznali i jednu pobedu na egzibicionom takmičenju na Lejver kupu. U vreme kada je Rodžer zabeležio trijumf turnir je bio van ATP kalendara, a kasnije je uvršten u isti.

Rodžer Federer
foto: Printscreen

Ipak, kada se sve sagleda Nole je bolji od Federera, jer je u 325 mečeva protiv desetorice najboljih igrača zbeležio 224 pobede, uz 101 paraz, a skor Federera po ovim istim parametrima je: 223 (po ATP-u 224) pobede i čak 123 poraza.

Rodžer Federer
foto: Printscreen

Najmanje poraza od „velike trojke“ ima Španac Rafael Nadal (99), ali ima i mnogo manje pobeda (178), čak 46 manje od Novaka.

Šansu da ostvari novi „TOP 10 trijumf“ Đoković će imati već u polufinalu US Opena protiv naturalizovanog Nemca ruskog porekla Aleksandra Zvereva, velikog dužnika sa Olimpijskih igara u Tokiju.

Nadahnut sam da igram najbolji tenis, ali znam šta je za mene najbolje pred svaki meč. Idem korak po korak, iako sam naravno svestan istorije – rekao je Đoković posle pobede nakon preokreta protiv Beretinija.

Zverev preti Đokoviću

Aleksandar Saša Zverev se nalazi u životnoj formi i zabeležio je 16 pobeda u nizu. Međutim, na putu da završnice grend slem turnira u Njuujorku u polufinalu ga čeka najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Biće svakako uzbudljivo polufinale, a ja želim u finale – hrabro je poručio Zverev.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track