SNAŽNA FRANCUSKA NE ODUZIMA NADU SRKINJAMA: Rukometašice Srbije večeras (18.00) udaraju na olimpijske šampionke iz Tokija!
Foto: EPA/Kai Foersterling

RUKOMET

SNAŽNA FRANCUSKA NE ODUZIMA NADU SRKINJAMA: Rukometašice Srbije večeras (18.00) udaraju na olimpijske šampionke iz Tokija!

Ostali sportovi -

Rukometašice Srbije večeras (18.00) igraju protiv Francuske meč 2. kola Grupe 1 druge faze Svetskog prvenstva.

Fenomenalan preokret doneo je rukometašicama Srbije prvu pobedu nad Crnom Gorom u istoriji! Tako su naše devojke trijumfalno startovale drugu fazu Svetskog prvenstva u Španiji i sada imaju četiri boda u grupi, dva manje od Francuske, koja nam je rival večeras (18 časova).

Rukometašice, rukomet
foto: Printskrin

- Veoma sam ponosna na ove devojke i na celu ekipu. Mnogo sam srećna i ponosna što nismo odustale na četiri gola zaostatka na poluvremenu. Skupile smo snage i hrabrosti i u drugo poluvreme ušle jako. Igrale smo čvrstu i agresivnu odbranu, ginule jedna za drugu i rezultat je došao. Stvarno moram još jednom da kažem da sam veoma ponosna na ceo tim i da se nadam da ćemo ovim putem i nastaviti - rekla je Jovana Risović.

Selektor Srbije, Slovenac Uroš Bregar preporodio je ekipu. Izuzev ubedljivog poraza od Rusije, za ostale mečeve mogu da se kažu samo reči hvale.

rukometašice, Uroš Bregar
foto: RFEBM - J. Navarro

- Ključ uspeha je bila odbrana u drugom poluvremenu i ponosan sam što je Srbija najzad uspela da savlada Crnu Goru. Na poluvremenu smo se dogovorili da budemo mnogo bolji u odbrani, napad je bio u suštini dobar - rekao je Bregar.

Francuskinje su do sada pokazale najviše, ne znaju za poraz, uz impresivnu gol razliku od plus 26.

Nema predaje

Stoiljkovićeva: Samo jako do kraja

Jovana Stoiljković smatra da je najvažnije da, bez obzira na zaostatak, tim igra najbolje što može.

- Utakmica se igra od prvog do šezdesetog minuta. Nebitno koji je minut, mi moramo da ostanemo smireni do kraja i odigramo utakmicu od prvog do poslednjeg trenutka. Na kraju smo preokrenuli, prelomili rezultat i došli do pobede. Ja sam zaista presrećna i ponosna na ovaj tim što smo posle toliko godina pobedili ekipu Crne Gore - rekla je Jovana.

Jovana Stoiljković
foto: foto RSS

SP druga faza , Grupa 1, 2. kolo

Crna Gora - Rusija 15.30

Srbija - Francuska 18.00

Slovenija - Poljska 20.30

1. Francuska 3 3 0 0 79:53 6

2. Rusija 3 2 1 0 84:71 5

3. Srbija 3 2 1 0 74:78 4

4. Slovenija 3 1 1 1 72:73 3

5. Crna Gora 3 0 0 3 62:79 0

6. Poljska 3 0 0 3 60:77 0

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja