MEČEVI I DRUŽENJE KOJI ĆE KLINCI DUGO PAMTITI! Karavan Sportskih igara mladih nastavlja da putuje po Srbiji
Foto: SIG

sportske igre mladih

MEČEVI I DRUŽENJE KOJI ĆE KLINCI DUGO PAMTITI! Karavan Sportskih igara mladih nastavlja da putuje po Srbiji

Ostali sportovi -

Odigran je i treći Regionalni finalni turnir u odbojci

Ovoga puta domaćin SIMOVCIMA bila je Sokobanja, grad u kome su prošle godine svečano otvorene Dunav osiguranje Sportske igre mladih

Odličnu odbojku igrale su ekipe u konkurenciji dečaka.Sa jedne strane tim OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta, tim koji tradicionalno stiže do završnice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Sa druge strane mreže mladi odbojkaši koji su i prošle godine pokazali kvalitet i za dlaku im je izmakao plasman na Državno finale, OK „Rudar“ Baljevac.

Ovoga puta, pre svega sjajnom igrom u drugom setu, dečaci iz Baljevca zasluženo su se plasirali na završnicu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Treće mesto pripalo je ekipi OK „Napredak“ iz Kruševca.

OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta imala je predstavnika i u konkurenciji devojčica, koje su u dramatičnoj utakmici protiv ekipe „Napredak“ iz Kruševca uspele da se izbore za treće mesto. U finalnoj utakmici imali smo reprizu utakmice 1. kola, OK „Ozren“ iz Sokobanje i OK „Topličanin“ iz Prokuplja.

U prvom susretu devojčice iz Prokuplja pobedile su rezultatom 2:1 po setovima i polako krenule ka najvećem uspehu u Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih – plasmanu na Državno finale. Kako su izjavile po završetku utakmice, ovo im je četvrto učešće u Igrama i išle su korak po korak – prve godine nije bilo odličja, na drugom učešću osvojena je bronza, na trećem srebro i ovoga puta, u devetoj sezoni Igara, zasluženo je osvojena zlatna medalja i put na Državno finale.

SIG
foto: SIG

Dunav osiguranje Sportske igre mladih nastavljaju sa održavanjem regionalnih turnira. U sredu 6. aprila u Bosilegradu igra se Regionalni finalni turnir u stonom tenisu u Bosilegradu, a u četvrtak 7. aprila u Beogradu se igra poslednje, četvrto Regionalno finale u odbojci.

Svi dečaci i devojčice koji žele da postanu SIMOVCI na sajtu igremladih.rs mogu videti koji su sve turniri planirani za naredni period. Uz podršku kompanija Dunav osiguranje, Coca cola, NIS, Poštanska štedionica, Podravka i UEFA Fondacije, Sportske igre mladih će i tokom aprila nastaviti sa održavanjem mnogih turnira, a u maju kreće i Karavan radosti i prijateljstva. Proverite, možda dolazimo i u vaš grad ili ćemo biti negde u blizini. Odaberite svoj sport, napravite ekipu i prijavite se za učešće u najlepšoj sportskoj priči u regionu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track