ŠENDEKOVIĆ I U POŽAREVCU SVIMA OČITAO LEKCIJU: Dve pobede džokeja Njezija, Vukojević posle pobede prodaje trogodišnju omicu!
Foto: Miroslav Radojević

konjički sport

ŠENDEKOVIĆ I U POŽAREVCU SVIMA OČITAO LEKCIJU: Dve pobede džokeja Njezija, Vukojević posle pobede prodaje trogodišnju omicu!

Ostali sportovi -

Direktor KD "Knez Mihailo" Aleksandar Milenković može da bude zadovoljan prvim ovogodišnjim trkačkim sastankom pred oko 700 gledalaca

Prvi trkački sastanak u Požarevcu, održan u ponedeljak pred oko 700 gledalaca po vetrovitom vremenu, zaslužuje svakako prelaznu ocenu. Ukupno je bilo sedam trka, četiri kasačke i tri galopske na travnatoj stazi, koje su protekle u apsolutnoj dominaciji našeg najboljeg trenera u ovom veku Bojana Šendekovića iz Šapca. On je ponovo kolegama, ovaj put još izrazitije, očitao lekciju i po ko zna koji put potvrdio da mu nema premca u Srbiji.

Kristijan Njezi
foto: Miroslav Radojević

U trci tzv. kategorije III (1400 m, 131.000 dinara), sigurno je pobedila kobila Varena Storm (džokej Italijan Kristijan Njezi, vlasnik SKU Ružić iz Bogatića), uz ostvareno vreme 1:26,7. U handikapu III na 100 metara kraćoj distanci, sa istim nagradnim fondom trijumfovao je Šendekovićev Šatri (vlasnici braća Škrijelj), takođe sa Njezijem u sedlu, u borbi sa Kalakčijem (K. Mustafić), koji je imao 3,5 kilograma manji teret. Vreme 1:17,4.

U prvoj trci sigurna pobeda grla El Daruj (1300 metara, 121.000 dinara), takođe kod Šendekovića u treningu. Džokej je bio četvorostruki pobednik iz Beograda Milan Konkolj, a trogoda omica je u vlasništvu štale „Antilop“ iz Belotića. Vreme 1:19.3. Vlasnik Vladimir Vukojević je posle pobede i tek treće trke u sezoni ovlastio trenera Šendekovića da proda ovu omicu, plaćenu 2.000 funti na jesenjoj aukciji u Engleskoj, u Njumarketu.

Glavnu kasačku trku „Prvi maj“ (1600 m, autostart, 75.000 dinara), dobio je šest godina stari dorati kastrat oždrebljen u Italiji Adobe n'Gregi, koga je na sulkama vozio Boris Kečenović. Vreme 1:16,2 prosečno po kilometru. U ostalim trkama na istoj distanci pobede su zabeležili: Grinpis, oždrebljen u Švedskoj (Zoran Petrović) 1:18,1, i grla domaćeg odgoja Palestina (J. Popin) 1:18,6 i Cipiripi A.T. (M. Nenadović) 1:19,4.

Aleksandar Milenković
foto: Miroslav Radojević

Direktor KD „Knez Mihailo“ iz Požarevca Aleksandar Milenković može da bude zadovoljan prvim ovogodišnjim izdanjem, a ako se po jutru dan poznaje na Ljubičevskim konjičkim igrama može da se očekuje pravi spektakl početkom septembra ove godine. U Požarevcu su bili i Mihajlo Vasić, zvanični zastupnik BRC-a, sportskog udruženja koje organizuje trke u Beogradu, predsednik Srpskog galopskog saveza Andrija Jovićević, prvi čovek Džokej kluba Šabac Aleksandar Peranović. Pohvale na račun domaćina i pogotovo trenera Šendekovića iznela je Olivera Mladenović, predsednica Nadzornog odbora Udruženja za galopski sport Srbije (UGSS).

Pobeda Mutahafiza na Boretinom brdu

Uprkos kiši i lošim vremenskim uslovima Boretino brdo iznad Brodareva bilo je puno ljudi, jer se nakon dve godine pauze zbog epidemije virusa korona ponovo održala 52. Komaranska košija.

selo Кomarani, trka konja, Konji
foto: Rina

Održane su konjske trke za brdsko-planinska i arapska grla i glavna trka rasnih galopera na stazi dugoj 1150 metara u kojoj je pobedio šest godina star pastuv Mutahafiz, vlasništvo Beograđanke Irene Planić, sa džokejom Lukom Vasiljevićem iz Požarevca. Zanimljivo je da je Mutahafiz do ove godine bio u treningu kod Bojana Šendekovića, a novi vlasnici su ga kupili za 1.500 evra.

Kurir sport/ L. D.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track