ČOVEK PROTIV KONJA! Ovaj muškarac prvi je koji je u 15 godina porazio plemenitu životinju: Od nagrade će vam se ZAVRTETI U GLAVI!
Foto: Printscreen

NEVEROVATNO

ČOVEK PROTIV KONJA! Ovaj muškarac prvi je koji je u 15 godina porazio plemenitu životinju: Od nagrade će vam se ZAVRTETI U GLAVI!

Ostali sportovi -

Britanski maratonac Riki Vilijam Lajtfut postao je prvi čovek posle 15 godina koji je pobedio u čuvenoj maratonskoj trci „Čovek protiv konja“.

"Čovek protiv konja" je tradicionalna trka koja se održava svake godine od 1980. godine. Ovo je bio tek treći put da je čovek bio brži od životinje. Trka je duga 36 kilometara i tradicionalno se održava u velškom gradu Llanvrtidu svakog juna.

Trci je prisustvovalo 1.000 trkača i 50 konja, a na kraju je trijumfovao Riki Lajtfut koji je zaradio 3.500 funti. Savladao je najbržeg konja ostavivši mu nešto veću razliku od dva minuta. Direktor trke Majk Tomas rekao je da je Lajtfut pobedio bez ikakvih problema. Inače, Riki Lajtfut je profesionalni trkač koji se takmiči za klub Kambrija Elenboro.

Tako je u jučerašnjoj trci, treći put, čovek bio brži od životinje od nastanka ove tradicionalne manifestacije za britanski sport, a prvi put u poslednjih 15 godina. Tokom 42 godine ove trke, samo 2004. i 2007. dogodilo se da je čovek bio brži od konja. Zanimljivo je i kako se utvrđuje nagradni fond za ovo takmičenje. Počinje od 500 funti (69.000 dinara) i povećava se svake godine kada se događaj odigra, sve dok neki čovek ne bude brži od životinje u dugom maratonu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:49

Trka zmajevih čamaca na jezeru Bosten u Sinđijangu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track