PODVIG NOVAKA RADULOVIĆA U LUGANU! Bokser iz Niša nokautirao domaćeg borca u Švajcarskoj i postao WBC prvak Mediterana!
Foto: SPBF

profesionalni boks

PODVIG NOVAKA RADULOVIĆA U LUGANU! Bokser iz Niša nokautirao domaćeg borca u Švajcarskoj i postao WBC prvak Mediterana!

Ostali sportovi -

Posle Dejana Ribaća i Marka Nikolića, treći bokser iz Srbije koji je osvojio prestižni šampionski pojas, u uglu bili otac Srđan i Luka Popović, prvi čovek SPBF!

Novak Radulović (26) iz Niša, u subotu uveče je u Luganu nokautom u devetoj rundi savladao domaćeg boksera Marijusa Antoanetija i osvojio šampionski pojas prvaka Mediterana u WBC verziji u supersrednjoj kategoriji.

Novak Radulović
foto: SPBF

Radulovic je dominirao tokom celog meča i sudiji u ringu nije preostalo ništa drugo nego da prekine neravnopravnu borbu. Naš bokser je kod sve trojice bodovnih sudija, od kojih je jedan bio i Radoslav Milutinović Roki iz Srbije, dobio sve runde do prekida borbe. Ovo je Novaku 15. pobeda, ali svakako i najvažnija u profi ringu, a u ukupnom skoru ima i osam poraza. Posle Dejana Ribaća i Marka Nikolića, Novak Radulović je treći bokser iz Srbije koji je postao WBC prvak Mediterana.

- Ovo je veliki uspeh za srpski profesionalni boks. Antoaneti je na domaćem ringu bio favorit, ali je Novak Radulović načinio podvig i ostvario najveću pobedu u karijeri i to na impresivan način - rekao je za Kurir prvi čovek Srpske profesionalne bokserske federacije (SPBF) Luka Popović, koji je u Luganu bio u uglu Raduloviću.

Novak Radulović
foto: SPBF

U Luganu je bio i Novakov otac Srđan Radulović, inače selektor naše kik-boks reprezentacije. Novak Radulović je rođen u Prištini. Raduloviću je šampionski pojas uručio Tunižanin Houčin Houči, dugogodišnji predsednik WBC-Mediterana.

Švajcarac Stuki na čelu EBU

Ove godine je u Rigi održan izborni kongres Evropske bokserske unije (EBU), jedine merodavne organizacije za profesionalni boks na Starom kontinentu. Za novog predsednika je izabran Švajcarac Piter Stuki, za koga su glasali i delegati Srbije: Luka Popović i Lena Zečević.

Stuki je ubedljivo pobedio donedavnog predsednika EBU, Belgijanca Boba Ložista, nekada jednog od najcenjenijih bokserskih sudija na svetu.

Kurir sport/ L. D.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track