POTOP DELFINA! Rađen: Ovo je debakl, ali sada treba izvući pouke! Soro: Francuska nije naš nivo, niko ovo nije očekivao!
Foto: VSS/Aleksandar Krupanič, Beta/Miodrag Todorović, Damir Dervišagić

EVROPSKO PRVENSTVO

POTOP DELFINA! Rađen: Ovo je debakl, ali sada treba izvući pouke! Soro: Francuska nije naš nivo, niko ovo nije očekivao!

Ostali sportovi -

Reprezentacija Srbije poražena je od Francuske u osmini finala Evropskog prvenstva u vaterpolu rezultatom 10:9. Ovo je ujedno i najlošiji rezultat nekog srpskog tima u istoriji Evropskih prvenstava.

O ovom porazu za Kurir su govorili proslavljeni bivši srpski reprezentativci Slobodan Soro i Nikola Rađen.

"Jako čudna utakmica. Bilo je određene nesigurnosti i bezidejnosti u napadu. Golman Francuske je bio odličan, kao kolegi, želim mu da uvek brani tako. Francuska svakako nije naš nivo i nije se očekivao ovakav rezultat, ali to bi trebalo da bude samo motivacija da se radi još više, pa će vreme pokazati da li se radi kvalitetno", izjavio je Slobodan Soro, nekadašnji golman vaterpolo reprezentacije Srbije a kasnije i Brazila, osvajač brojnih medalja sa Delfinima, među kojima su najznačajnije zlatna medalja sa Svetskog prvenstva u Rimu 2009. godine, dve zlatne medalje sa Evropskih prvenstava u Beogradu (2006. godina) i Ajndhovenu (2012. godina), kao i dve srebrne medalje sa Olimpijskih igara u Pekingu i Londonu (2008. i 2012. godina).

Slobodan Soro
foto: VK Novi Beograd

"Rezultat nije dobar. Biće vremena za analizu, ali svi se možemo složiti da je ovo debakl, posebno kada se uporedi sa rezultatima iz prethodnih godina. Francuska radi dobro prethodnih godina, u usponu su, tako da nije dovoljno protiv njih odigrati na nivou samo tri i po minuta u poslednjoj četvrtini. Oni su napravili iskorak u grupnoj fazi, kada su odigrali nerešeno protiv Grčke, a i protiv Hrvatske su odigrali dve dobre četvrtine. Sad treba napraviti analizu uzroka neuspeha, kako se radilo u bazenu i van njega, te izvući pouke iz svega toga. Ovi momci vrede, treba im dati vremena da sklope dobru timsku atmosferu, a vreme svakako radi za njih", prvi su utisci Nikole Rađena na neuspeh srpskog vaterpola.

Nikola Rađen
foto: Promo

Na pitanje kakav je uticaj smene generacija na loše rezultate, te da li je moglo drugačije da se postupi, Rađen odgovora:

"Nije im lako jer su nasledili sjajnu generaciju srpskog vaterpola. Sedam osvajača zlatne medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju završilo je reprezentativne karijere, a otišli su u pravo vreme, kada su bili na vrhuncu, tako da ostaje da podržimo ovu mladu generaciju jer će oni predstavljati Srbiju još dugi niz godina", zaključio je igrač Crvene zvezde i osvajač brojnih medalja sa reprezentacijom Srbije, uključujući svetsko zlato, dva evropska i dve olimpijske bronze.

Srbiji još preostaje borba za pozicije od 9. do 12. mesta i kakva takva prilika da se popravi utisak sa dve sigurne pobede.

Možda će ovim mladim momcima i ti mečevi značiti da malo podignu samopouzdanje, jer će im uz jaku volju i podršku ono biti preko potrebno u budućim nastupima za reprezentaciju.

(Kurir sport/Mile Đurić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track