HRVATI U FINALU, NJIHOV SELEKTOR CITIRAO VELIKOG SRPSKOG TRENERA: Tucak se naljutio na Italijane, posle dramatičnog polufinala
Foto: Reuters

evropsko prvenstvo

HRVATI U FINALU, NJIHOV SELEKTOR CITIRAO VELIKOG SRPSKOG TRENERA: Tucak se naljutio na Italijane, posle dramatičnog polufinala

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske igraće u finalu Evropskog prvenstva koje ta zemlja organizuje u Splitu. Hrvati su u dramatičnom polufinalu pobedili Italijane, rezultatom 11:10 (3:2, 3:3,3:3, 2:2).

Ivica Tucak, Hrvatska
foto: Starsport©

Hrvatska će u finalu igrati protiv Mađarske, koja je bila bolja od Španije sa 10:8 (2:3, 5:2, 0:2, 3:1). Selektor Italije Alesandro Kampanja optužio je Hrvate da su imali pomoć sudija u utakmici i da je pobednik meča trebalo da bude odlučen posle peteraca.

- Ostaću sportista do kraja. Ja sam uvek pružao ruku nakon utakmice kada bih izgubio. Izgubio sam svetsku bronzu od Grčke pa nisam puštao nikakva videa ili se bunio zbog poništenog gola Burića. Nisam protestovao kao što to sada rade Talijani. Neka iskreno i ljudski puste snimak utakmice i vide koji je bio kriterijum kada se Hrvatska odvojila. Uvek čestitam rivalu iako mi nismo u milosti kao što je Italija bila 20 godina. Nekorektno je to što rade - rekao je Ivica Tucak.

Svetislav Pešić
foto: Starsport©

Potom je svoj govor selektor vaterpolista Hrvatske zaključio citiranjem srpskog košarkaškog trenera Svetislava Pešića.

- Ne znam da li se sećate mojih reči, ali rekao sam da se jedna utakmica može dobiti napadom, međutim turnir se dobija odbranom. To su neki aksiomi sporta, kao što je rekao veliki srpski košarkaški trener Svetislav Pešić: reprezentaciju ne čini, u ovom našem slučaju, 13 najboljih igrača, već 13 igrača koji najbolje funkcionišu međusobno. Hemija je ključ svega, a mi smo to uspeli - istakao je Ivica Tucak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track