STRAŠNA TRKA U JAPANU! Drugoplasirani IZLETEO sa staze u poslednjem krugu! MARKEZ četvrti (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

MOTO GP

STRAŠNA TRKA U JAPANU! Drugoplasirani IZLETEO sa staze u poslednjem krugu! MARKEZ četvrti (FOTO, VIDEO)

Ostali sportovi -

U nedelju ujutru vožena je Moto GP trka za Veliku nagradu Japana na stazi Motegi, a do pobede je rutinski došao australijski motociklista Džek Miler na Dukatiju.

On se od početka trke izdvojio kao prvi i do kraja samo uvećavao prednost, da bi na kraju dominantno završio trku sa vremenom 42 minuta i 29,174 sekundi.

Najveća uzbuđenja na ovoj trci donela je borba za titulu, a vrhunac se dogodio u poslednjem krugu. Drugoplasirani u generalnom poretku Frančesko Banjaja tokom borbe za drugo mesto sa Eneom Bastijaninijem izleteo je sa staze.

Fabio Kvartararo, koji je vodeći u šampionatu, trku je završio kao osmi i tako povećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na Banjaju na 18 poena.

Drugo mesto zauzeo je Bred Binder sa zaostatkom od 3,409 sekundi za Milerom, a treći je bio Horhe Martin sa zaostatkom 4,136 sekundi iako je skoro celu trku bio drugi.

Mark Markez koji je krenuo sa pol pozicije na kraju je zauzeo 4. mesto, što je odličan rezultat kada je poznato da nije 100% spreman.

Dalje su se u prvih deset našli Migel Oliveira, Luka Marini, Maverik Vinjales, Fabio Kvartararo, Enea Bastijanini i Marko Beceki.

Zanimljivo je da je ovo čak šesta uzastopna pobeda za ekipu Dukatija (četiri ostvario Banjaja i jednu Bastijanini).

Naredna trka vozi se u Tajlandu za sedam dana, a do kraja Moto GP šampionata ostale su ukupno četiri trke.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track