ŠAMPION ZAKAZAO FINALE SA ZVEZDOM: Novi Beograd ubedljiv protiv Partizana
Foto: VK Novi Beograd / Miodrag Todorović

vaterpolo

ŠAMPION ZAKAZAO FINALE SA ZVEZDOM: Novi Beograd ubedljiv protiv Partizana

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Novog Beograda izborili su plasman u finalue plej-ofa Superlige Srbije.

Novobeograđani su u trećem, odlučujućem meču polufinalne serije, koji je počeo minutom ćutanja za sve stradale u OŠ „Vladislav Ribnikar“, pobedili Partizan sa 18:10. Ekipa trenera Živka Gocića biće tako u prilici da braniti titulu šampiona osvojenu prošle godine.

Početak meča bio je efikasan na obe strane, o čemu svedoči podatak da je u prvoj četvrtini postignuto čak 10 golova. Partizan je bio bolji u uvodnim minutima, crno-beli su imali dva gola prednosti (4:2), ali su domaći ubrzo uspeli da konsoliduju svoje redove i dođu do izjednačenja.

U nastavku Novi Beograd je zaigrao mnogo bolje i agresivnije u odbrani, zatvorili su prilaze svom golu i steklu su ubedljivu prednost koju su rutinskom igrom sačuvali do kraja.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Đorđe Vučinić sa četiri gola, dok su se po tri puta u listu strelaca upisali Nikola Jakšić i Strahinja Rašović, dok se kod Partizana istakao Petar Smiljević sa tri pogotka.

U finalu plej-ofa koje će se takođe igrati na dve pobede, protivnik Novom Beogradu biće ekipa Crvene zvezde. Finalna serija počinje u sredu, a prednost domaćeg terena imaće Novi Beograd.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track