ISPLIVALI JEZIVI DETALJI SMRTI ČUVENE SKIJAŠICE! Lavina je bacila na drvo, spasioci stigli KASNO: Izdahnula posle NEKOLIKO SEKUNDI
Foto: Frederick M. Brown / Getty images / Profimedia

horor

ISPLIVALI JEZIVI DETALJI SMRTI ČUVENE SKIJAŠICE! Lavina je bacila na drvo, spasioci stigli KASNO: Izdahnula posle NEKOLIKO SEKUNDI

Ostali sportovi -

Legendarna američka skijašica Ketrin Rigbi (54) preminula je u lavini koja je nju i njenog verenika snašla na skijalištu Brezovica na Kosovu i Metohiji.

Za Rigbi je koban bio udarac u drvo koji je zadobila pošto ju je lavina bacila sa staze. Preminula je na licu mesta, a spasilačka ekipa je po dolasku mogla samo da konstatuje smrt.

Dan pošto je sportski svet ostao šokiran vestima o pogibiji jedne od pionirki "telemark skijanja", isplivali su novi detalji o tom događaju.

Rigbi se sa svojim verenikom, koji je preživeo ovu nesreću, nalazila na mestu poznatom kao "orlovo gnezdo". Gorska služba spašavanja je dobila poziv za pomoć na području koje je prepoznatljivo po opasnostima od lavina. Spasilačka ekipa je uspela da dođe do nje i pored teškog terena i magle, ali je bilo prekasno kako bi se reagovalo.

Rigbi je preminula od posledica udarca u grudi. Lavina je bacila nesrećnu skijašicu na drvo, a spasilačka ekipa odmah je uočila traumu na grudima. Unutarnje krvarenje bilo je kobno za njena pluća, pa se pretpostavlja da se ugušila.

Njen verenik Magnus Vulf pokušao je da je reanimira veštačkim disanjem, ali je nesrećna Ketrin preminula posle svega nekoliko sekundi.

Inače, Rigbi je jedna od začetnica sporta koji se naziva "telemark skijanje". To je kombinacija alpskog i nordijskog skijanja - skija se pri velikoj brzini i na ništa manjim nizbrdicama.

Časopis "Women Outside" proglasio je Ketrin Rigbi 1998. godine najboljom telemark skijašicom na svetu.

Kurir sport / Večernji.hr / Ž.S.

BONUS VIDEO:

01:43

BUGARSKI SPASILAC, HEROJ STARE PLANINE: Od bele smrti spasio čak 50 ljudi (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track