DOKTOR ZLOSTAVLJAO MLADE SPORTISKINJE, DRŽAVA IM PLAĆA 138 MILIONA DOLARA: On osuđen na 360 godina zatvora!
Foto: AP

ŠOK U SVETU SPORTA

DOKTOR ZLOSTAVLJAO MLADE SPORTISKINJE, DRŽAVA IM PLAĆA 138 MILIONA DOLARA: On osuđen na 360 godina zatvora!

Ostali sportovi -

Ministarstvo pravde Sjedinjenih Američkih Država postiglo je građansku nagodbu od 138,7 miliona dolara sa 139 žrtava bivšeg doktora američke olimpijske reprezentacije u gimnastici Larija Nasara.

Nasar služi kaznu zatvora zbog seksualnog zlostavljanja sportista pod njegovom brigom, a današnjom nagodbom su rešene trvdnje žrtava da je FBI napravio propuste u početnoj fazi istrage.

On je bio glavni lekar olimpijskih gimnastičarki SAD 18 godina, a 2017. godine je osuđen na 60 godina zatvora pod optužbom da je posedovao materijal za seksualno zlostavljanje dece.

Lari Nasar
foto: AP

Sledeće godine, Nasar je osuđen na 175, odnosno 125 godina, na dva odvojena suđenja zbog zlostavljanja gimnastičarki pod njegovom brigom.

Osvajačice olimpijskih medalje SAD Simon Bajls i Mekajla Maroni bile su među žrtvama koje su javno kritikovale FBI zbog načina na koji je vodio istragu.

Žrtve su optužile FBI da nije reagovao na osnovu dokaza koje je dobio 2015. godine, što je omogućilo da Nasar nastavi seksualno zlostavljanje mladih žena i devojaka sve dok nije optužen 2016. godine.

Kurir sport

Bonus video:

00:10

Gol Čukaričkog iz kornera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track