PRETI BANKROT: Partizan izbacuju iz Evrope?

PRETI BANKROT: Partizan izbacuju iz Evrope?

Ostali sportovi -
Partizan će zbog incidenta navijača na meču Lige šampiona protiv Flenzburga biti kažnjen - maksimum pet godina zabrane takmičenja

Preseo im Niš!Rukometni klub Partizan sigurno će biti drakonski kažnjen zbog incidenata na utakmici 2. kola Lige šampiona protiv nemačkog Flenzburga, a raspon sankcija kreće se od 100.000 evra do petogodišnjeg izbacivanja iz Evrope. S finansijskog aspekta to bi bilo pogubno za crno-bele, jer oni u ovom trenutku nemaju toliko novca.- Ništa što se dogodilo u Nišu ne ide nam naruku. Od tuče navijača, do konstantnog ubacivanja rolni papira na teren, a za svaku je predviđena kazna od 500 evra. Sve zavisi od izveštaja delegata, koji je pogođen cipelom u glavu, dok su sudije nekoliko puta pogođene tvrdim predmetom - kaže direktor Partizana Blagojević.Pretpostavlja se, dakle, da izveštaj neće biti nimalo prijatan.- Konstantno smo na vezi s ljudima iz EHF i nema sumnje da ćemo biti drakonski kažnjeni, a to može da bude u rasponu od 100.000 evra do petogodišnje suspenzije iz evrotakmičenja. Naša finansijska situacija je takva da u ovom trenutku nemamo toliko novca i zaista ne znam šta ćemo da radimo. Ostaje nam da čekamo i vidimo kakvi će biti izveštaji, a nešto konkretno znaćemo najkasnije do četvrtka, a možda već i danas - ističe Blagojević.U međuvremenu su u Nišu privedene tri osobe i njima je određena mera zadržavanja do 48 sati zbog sumnje da su izvršile krivično delo nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi.

Nišlije nisu kriveGledano iz ove perspektive, odigravanje utakmice Lige šampiona u Nišu, iako zamišljeno kao praznik rukometa, bila je velika greška, ali Blagojević zahvaljuje domaćinima.- Ovo nema nikakve veze s Nišom, a najmanje s ljudima iz dvorane Čair. Svima njima, počev od ljubitelja rukometa, preko gradonačelnika i zaposlenih u hali skidam kapu za sve što su učinili za nas. Znam da im nije lako, alo ovo je moglo da se dogodi bilo gde i to nije njihova krivica - kaže Blagojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja