KURIR U DOMU ZLATNOG PARAOLIMPIJCA: Znali smo da će se Dragan vratiti s medaljom, nemamo reči da opišemo ponos!
Foto: Bogdana Đusić, RTS printskrin

Slavi Kragujevac, slavi Srbija

KURIR U DOMU ZLATNOG PARAOLIMPIJCA: Znali smo da će se Dragan vratiti s medaljom, nemamo reči da opišemo ponos!

Paraolimpijada -

Strelac iz Kragujevca Dragan Ristić osvojio je prvu zlatnu medalju za Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Rezultatom od 255,5 krugova postavio je novi paraolimpijski rekord u disciplini vazdušna puška 10 metara miks. Ristić trenira streljaštvo od 2007. godine, ubrzo je postao evropski i svetski šampion, a sada je paraolimpijskim zlatom uspeo da ostvari san i kruniše karijeru.

Dragan Ristić
foto: Printscreen

Svaki Draganov nastup emotivno prate supruga Snežana, sin Vladimir i otac Tomislav, koji su mu najveća podrška. Tako je bilo i ovoga puta, tokom velike borbe u finalu u kući Ristića.

- Verovao sam u Dragana, bio sam siguran da će da se vrati sa medaljom. Znam koliko radi i trenira, ja sam svakoga dana s njim u streljani. Nema mu ravnog. Znao sam da će da uspe ako pobedi samog sebe i ostane smiren, a ovako, niko drugi nije mogao da ga pobedi - ispičao je za Kurir ponosni otac Tomislav.

Dragan Ristić
foto: Dragana Đusić

Supruga i sin odlaze sa Draganom i na pripreme, a ceo porodični život su posvetili treningu i uspesima našeg zlatnog paraolimpijca.

- Sport je odricanje u startu. Mislim da Draganu najteže pada kada se odvaja od našeg šestogodišnjeg sina. Ipak, uvek smo tu da podržimo tatu i ova medalja je dokaz da se sav trud i rad isplatio. Falila mu je ova medalja da kompletira kolekciju, sada je ostvario sve što je želeo, nemam reči da opišem koliko smo ponosni - objasnila je supruga Snežana.

Dragan Ristić
foto: Dragana Đusić

U kući Ristića u Kragujevcu u toku takmičenja Tomislav i Snežana nisu mogli da dođu do daha od uzbuđenja, a nisu imali mir ni kasnije. telefoni su konstantno zvonili, jer prijatelji i rodbina čestitaju sa svih strana. Kako kažu, napraviće manje slavlje nakon ove medalje, a velika žurka sledi kada se Dragan vrati iz Tokija.

Dragan Ristić
foto: Profimedia

Ipak, to nije sve. Dragan ima šansu za još jednu paraolimpijsku medalju. Naime, ostalo je da se u subotu takmiči u kategoriji malog kalibra, za koju se takođe posvećeno pripremao.

Osim što je vazdušnom puškom postavio novi paraolimpijski rekord, on je takođe i svetski rekorder u istoj disciplini.

Njegova supruga Snežana otkrila je za Kurir da, iako je zaokružio svoju zlatnu kolekciju, Dragan neće napuštati sport i nastaviće da se takmiči.

Dragan verovao u trijumf i pre puta u Tokio

Ristić je streljaštvom počeo da se bavi osam godina nakon nesreće koja mu je promenila život. Brzo je počeo da ostvaruje zapažene rezultate i shvatio da je jedan od najtalentovanijih srpskih strelaca. Ekipa Kurira pratila ga je i tokom priprema za Paraolimpijske igre. Pred odlazak u Tokio, otkrio nam je čemu se nada:

- Uvek mi je želja i cilj finale i borba za medalju. Od tri discipline u kojima ću se takmičiti, dve mi dosta dobro idu, imam i svetska i evropska zlata u tim kategorijama i verujem u uspeh u Tokiju - rekao je Ristić pre početka Paraolimpijskih igara.

Bogdana Đusić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track