OKS NAJAVIO: Olimpijski dan 4. juna na Košutnjaku
Foto: Marina Lopičić

Proslava rođendana MOK

OKS NAJAVIO: Olimpijski dan 4. juna na Košutnjaku

Rio 2016 -

Olimpijski komitet Srbije (OKS) najavio je "Olimpijski dan", koji će biti održan 4. juna od 12 časova, na Trim stazi na Košutnjaku.

Ovaj događaj organizuje se u 205 zemalja sveta povodom obeležavanja rođendana Međunarodnog olimpijskog komiteta. U olimpijskoj godini u ulozi promotera Olimpijskog dana našle su se članice ženske odbojkaške reprezentacije Jelena Nikolić, Tijana Malešević i Jovana Brakočević.

"Razlog zašto podržavamo Olimpijski dan zajedno sa OKS je što delimo iste vrednosti, kao što su zdrav način života, zaštita životne sredine, fer plej i jednakost. Cilj Olimpijskog dana je građenje porodičnih vrednosti i promovisanje porodice kao stuba svakog društva. Olimpijski dan je prilika da našim olimpijcima pošaljemo poruku podrške pred Olimpijske igre u Riju i poželimo im uspeh i istrajnost, a sigurni smo da će nas kao i prethodnih godina obradovati medaljama", izjavila je marketing koordinator McDonald’s Srbija Marina Trnavčanin.Damir Štajner, šef misije Olimpijskog tima Srbije za Igre u Riju, zahvalio se McDonaldsu na dugogodišnjoj podršci u organizaciji Olimpijskog dana i pozvao je sve zainteresovane da se priključe druženju na Košutnjaku i proslavi rođendana Međunarodnog olimpijskog komiteta.

"Olimpijski dan je sjajna prilika da se svi podsetimo koliko je lepo provesti vreme u prirodi, u društvu porodice i prijatelja i baviti se fizičkom aktivnošću. Nadam se da će i ove godine građani doći u velikom broju i siguran sam da će se sjajno provesti. Rekao bih da u Olimpijskom danu najviše uživaju najmlađi učesnici, ali je ovo dan za sve, od mališana do njihovih baka i deka", rekao je Štajner. Na Košutnjaku će biti organizovane trke za decu do 4, 8 i 12 godina, trka za osobe sa invaliditetom, trka zadovoljstva na 3600 metara, kao i porodična i štafetna trka. U štafetnoj trci u kojoj će učestvovati kompanije sponzori Olimpijskog komiteta i Olimpijskog tima Srbije, štafetu OKS-a čini će sportisti članovi Olimpijskog tima srbije za Rio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track