(VIDEO) TADIĆ: Neću da se vraćam na sukob sa Ćurčićem
Foto: Dado Đilas

Dokazivanje na svakom meču

(VIDEO) TADIĆ: Neću da se vraćam na sukob sa Ćurčićem

Fudbal -

Srpski fudbaler Dušan Tadić ocenio je da reprezentacija napreduje iz utakmice u utakmicu i dodao da ne želi da se osvrće na konflikt s prethodnim selektorom Radovanom Ćurčićem.

"Navikavamo se na zahteve selektora. Bilo je dosta dobrih, ali bilo je i loših stvari, što je normalno jer smo promenili sistem igre. Imamo dobru ideju od strane selektora, a mi igrači se trudimo da ispunimo svaku", rekao je Tadić.

Srbija je juče u Novom Sadu s 3:1 pobedila Izrael u prijateljskoj utakmici, a strelac jednog od golova bio je i Dušan Tadić.

"Srećan sam zbog gola i pobede, posebno jer je ostvarena pred novosadskom publikom pred kojom sam proveo veliki deo karijere. Drago mi je da smo pobedili, iako je prijateljska utakmica", rekao je Tadić i dodao.

"Svaka utakmica je nešto novo. Bitno je da odigramo što više utakmica, da se uigramo i navikenmo na novi sistem igre. Moramo da budemo makslimalno koncentrisani i uvek puni energije kako bismo ostvarili zamisli selektora", dodao je Tadić.

Na molbu novinara da prokomentariše debitante u reprezentaciji Srbije, Tadić je rekao da se oni i dalje privikavaju, ali da poseduju veliku želju za dokazivanjem.

"Maksimalno su vredni, puni energije, željni su dokazivanja, a to nama i treba", rekao je on. Fudbaler Sautemptona kazao je da mu prija što u nacionalnoj selekciji ima slobodu u igri.

"Imam slobodu u igri i mislim da tako mogu najviše da pružim. Najbitnije mi je da sam na lopti, da imam dosta loptu u svom posedu. Moramo još mnogo da napredujemo, ali se trudimo da ispunimo sve selektorove zahteve", rekao je on.

Tadić je u martu rekao da više neće nastupati za reprezentaciju Srbije dokle god je Radovan Ćurčić selektor.

"Neću da se vraćam na neke stvari, jer iskreno, meni to nije tako bitno. Davno sam demantovao svojim igrama u klubu... Naravno, svaki trening i nova utakmica je novo dokazivanje, a mislim da svi znaju ko sam i kakav stil igre imam", kazao je Tadić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track