NISU KUKAVICE KAO GOLFERI: Đoković progovorio o virusu zika, ostali teniseri stali uz njega
Foto: Fonet

Idu u Rio

NISU KUKAVICE KAO GOLFERI: Đoković progovorio o virusu zika, ostali teniseri stali uz njega

Rio 2016 -

Strahovi od virusa zika naterali su mnoge popularne golfere da odustanu od Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, ali teniska elita nije uplašena.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je prvi rekao da je "nezamislivo" otkazivanje Igara, ali da prati situaciju.

"I dalje nameravam da idem na Olimpijske igre. To se neće menjati", rekao je Đoković.

Aktuelni olimpijski šampion Endi Marej rekao je danas na Vimbldonu da mu se nisu promenili planovi da igra.

Rodžer Federer takođe je kazao da ne menja planove.

"Staviću sprej za komarce na telo i preduzeti neophodne mere predostrožnosti", rekao je osvajač srebrne medalje sa Igara pre četiri godine i osvajač dva zlata 2008.

"Ne plašim se zike. Definitivno idem u Rio", rekla je Čehinja Petra Kvitova, dvostruka šampionka na Vimbldonu.

Rafael Nadal je u februaru igrao na turniru u Riju i kazao je da će ići na igre ako bude spreman.

Pobednica Rolan Garosa Garbine Mugurusa nije obaveštena o virusu, ali se ne brine.

"Ne znam šta je zaista zika, ali sam sigurna da se Igre ne bi održavale da je virus ozbiljna pretnja", rekla je Špankinja.

Bolest koju prenose komarci povezivana je sa teškim kongenitalnim oštećenjima kod novorođenčadi majki sa virusom, ali je Kvitova kazala da su Olimpijske igre značajnije nego rizik.

"Redovno dobijam novosti od lekara Češke, ali ne čitam ih baš sve. Nema šanse da propustim Igre, one su za mene kao još jedan gren slem", rekla je Kviova.

Federer je otac četvoro dece i on je kazao da poštuje odluke golfera kao što su Rori Mekilroj i Čarl Švarcel da ne idu u Rio zbog zike. Adam Skot, Lui Ustojzen i Grejem Mekdauel nisu naveli tačno ziku kao uzrok svog odustajanja.

"Nikad nisam dovodio u pitanje svoju odluku. Znam da ću igrati. Daću sve od sebe da budem tamo. Olimpijske igre su za mene uvek bila velika stvar, bez obzira da li donose ATP bodove i gde se održavaju", rekao je Federer.

Marej je u februaru postao otac. On je uvek bio pozitivno nastrojen oko Rija, ali je kazao da uvek dobija novosti od lekara i da sluša njihove savete.

"Lekari u teniskom savezu Britanije rade ovde 35-40 godina i misle da je Rio prilično bezbedan i da ćemo biti u redu. Sigurno ćemo još jednom razgovarati kada se Vimbldon završi", rekao je Marej.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track