NEĆE IĆI NA 8. OLIMPIJSKE IGRE: Streljački savez izbacio Jasnu Šekarić iz srpskog tima za Rio
Foto: Damir Dervišagić

Prednost dobila Zorana Arunović

NEĆE IĆI NA 8. OLIMPIJSKE IGRE: Streljački savez izbacio Jasnu Šekarić iz srpskog tima za Rio

Rio 2016 -

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Jasna Šekarić neće nastupati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, odlučeno je na današnjoj sednici Upravnog odbora Streljačkog saveza Srbije (SSS).

Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije je na današnjoj sednici odredio olimpijski tim Srbije za Igre u Riju, ali u njemu nema Šekarićeve, koja je među prvima izborila plasman u Rio.

Posle višesatne diskusije utrvđen je konačan predlog sastava reprezentacije za Igre u Riju.

Predlog sportskog direktora Srećka Pejovića je usaglašen, osim što se diskutovalo o izboru drugog strelca pištoljem za žene. Za ovo mesto konkurisale su Jasna Šekarić i Zorana Arunović. Osam od devet članova UO su glasali da u sastavu bude Arunovićeva, dok je jedan član bio uzdržan.

"Uvažavajući sve zasluge Jasne Šekarić za olimpijski pokret i streljački sport u Srbiji, Upravni odbor se rukovodio kriterijumima da najspremniji sportisti idu na Olimpijske igre i rezultatima sa kriterijumskih takmičenja, kada je doneo odluku da Srbiju u Riju predstavlja Zorana Arunović", rekao je predsednik SSS Siniša Mašović.

Srbiju će u takmičenjima puškom predstavljati Andrea Arsović, Ivana Anđušić Maksimović, Stevan Pletikosić, Milenko Sebić i Milutin Stefanović, dok će pištoljem gađati Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Bobana Veličković i Zorana Arunović.

Konačnu odluku donosi Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije, koji potvrđuje predloge nacionalnih saveza.

"Devet olimpijskih kvota, koje su srpski strelci ispunili u kvalifikacionom periodu su vlasništvo nacionalnih saveza i olimpijskih komiteta, a ne takmičara", navodi se u saopštenju SSS.

Stručni štab će biti odredjen naknadno, posle dogovora sa Olimpijskim komitetom Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track