USKORO SKRAĆIVANJE SPISKA Maljković: Devojke imaju još jednu šansu da se nametnu
Foto: Dragana Udovičić

Utakmica sa Turskom

USKORO SKRAĆIVANJE SPISKA Maljković: Devojke imaju još jednu šansu da se nametnu

Rio 2016 -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u okviru priprema u Beogradu odigrala je prvu utakmicu protiv selekcije Turske, a u drugoj devojke će biti na velikom zadatku - to je poslednja prilika da se nametnu slektorki Marini Maljković pred skraćivanje spiska za Rio.

U prvom duelu izbaranice Marine Maljković slavile su sa 50:39 nad Turskom, a priliku da se pokažu dobilo je svih 15 košarkašica.

"Turkinje su u Beograd došle direktno sa priprema iz Kranjske Gore, posle teških utakmica sa Francuskom. Danas sam u igru ubacila svih 15 devojaka, a sutra im sledi još jedan meč posle kojeg ću znati kojih 12 košarkašica putuje u Rio", rekla je Marina Maljković u obraćanju novinarima.

Pre dva dana timu su se priključile i igračice iz WNBA, Sonja Petrović i Ana Dabović, kao i Aleksandra Crvendakić, koja je sa mladom reprezentacijom u Portugalu osvojila četvrto mesto.

"Kada su u pitanju Sonja i Ana, one moraju nardne dve nedelje 24 sata da budu posvećene košarci. Došle su iz druge vremenske zone i još uvek se nisu prilagodile, još uvek se bude u 4 ujutro. Ceo stručni štab se trudi, sa sve lekarima i psiholozima da devojke što bolje pripremimo za predtojeće takmičenje i kako bi eliminisali sve probleme koji nam se nađu na putu. Očekujem da će one profesionalizmom i sa visokim stepenom koncentracije da nadoknade propušteno na Zlatiboru", zaključila je Maljkovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track