PRETHODNICA NAŠIM ASOVIMA: Evo kakvi su utisci prvog Srbina koji je kročio u olimpijsko selu u Riju
Foto: Reuters

Uslovi, Zika, bezbednost...

PRETHODNICA NAŠIM ASOVIMA: Evo kakvi su utisci prvog Srbina koji je kročio u olimpijsko selu u Riju

Rio 2016 -

I dok su se neki drugi olimpijci imali velike zamerke na uslove u olimpijskom selu u Rio de Žaneiru, srpska ekspedicija nije imala mnogo toga da zameri domaćinu.

Prvi Srbin koji je kročio u selo bio je Damir Štajner, šef misije našeg olimpijskog tima.

"Zaista nemamo većih primedbi, sve je u najboljem redu, a sijalica koja nije zategnuta ili šteker koji je malo ukrivo ugrađen zaista ne treba nikoga da opterećuju. Čujem da ostali nacionalni komiteti imaju ozbiljnih problema, ali što se nas tiče, možemo da budemo prezadovoljni", rekao je Štajner.

On se osvrnuo i na virus Zika koji je kod mnogih učesnika Igara uneo nemir.

"Za ova dva dana komarca nisam video! Uostalom, čim zađe sunce, prostor u olimpijskom selu se zaprašuje iz specijalnih kamiona. Što se toga tiče, nema brige".

Šef misije srpskog tima uverava da je stepen bezbednosti na najvišem mogućem nivou.

"Budite ubeđeni - ovde ni muva ne može neplanirano da prođe. Na svim prilazima olimpijskom selu su ozbiljne policijske i vojne snage. Solitere danonoćno nadleću helikopteri, a i pored svega, među sportistima koji su se već smestili vlada prilično relaksirana atmosfera. Srpski sportisti mogu da budu bezbrižni".

Poznato je da će i Novak Đoković na početku boravka u Riju spavati u olimpijskom selu, a onda se preseliti u privatni smeštaj kako bi imao mir u pripremi za napad na zlato.

"Đokovićeva soba se ni po čemu ne razlikuje od soba drugih sportista. I sam Novak je stavio do znanja da mu ne trebaju nikakve privilegije i to treba poštovati. Novakov boravak u Olimpijskom selu daje jednu novu dimenziju timu Srbije, ali i čitavim Igrama", završio je Štajner.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track