MUKE SALETOVIH ORLOVA: Kako izbeći drim-tim?
Foto: Dado Đilas

Srbija danas protiv Francuza Tonija Parkera

MUKE SALETOVIH ORLOVA: Kako izbeći drim-tim?

Rio 2016 -

Pobednik duela Srbije i Francuske najverovatnije će zauzeti treće mesto, a to znači i neprikosnovene Amerikance kao rivale u polufinalu

Nije prvi put da košarka kreira apsurde, ali se „orlovi“ pred večerašnji duel s Francuskom (19.15) nalaze u situaciji da je bolje izgubiti nego pobediti.Isto važi i za rivale, jer pobeda donosi treće mesto u grupi, pa samim tim i duel u eventualnom polufinalu olimpijskog turnira s nepobedivim Amerikancima.

U slučaju osvajanja četvrtog mesta, „orlovima“ sleduje duel u četvrtfinalu s najboljim timom grupe A, za šta trenutno najveće šanse imaju Hrvatska i Litvanija. Ako prođu tu prepreku, u obzir dolaze mnoge kombinacije, ali svaka isključuje NBA zvezde kao protivnike u borbi za plasman u finale.Ipak, selektor reprezentacije Aleksandar Đorđević tvrdi da njegovi igrači neće kalkulisati večeras protiv Francuza.- Igraćemo na pobedu.

Ne zanima me da li ćemo igrati i deset puta s reprezentacijom SAD. Moja filozofija je takva da nema kalkulacija - istakao je Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track