AMERIKANKE PRETE SAIGRAČICI: Sonja, ipak ćeš popiti bananu!
Foto: Reuters

Smehotresno

AMERIKANKE PRETE SAIGRAČICI: Sonja, ipak ćeš popiti bananu!

Rio 2016 -

Gorostasna Britni Grajner prihvatila šalu Petrovićeve i poručila joj da ne šutira preko nje

Američke košarkašice ne samo što su opravdale ulogu apsolutnog favorita na startu OI sa dve pobede nego su rezultatima zasenile kolege iz drim-tima.Jedna košarkašica posebno se izdvaja u ovom kolektivu, ne samo igrom već i pojavom, a protivnicama uliva strahopoštovanje. Britni Grajner sa svoja 203 centimetra i dugom kosom vezanom u jamajkanske dredove dominira na terenu u svakom smislu.Članica je WNBA tima Finiks, u kom igra zajedno s jednom od naših najboljih košarkašica Sonjom Petrović. Naša reprezentativka je pred start Igara u šali izjavila da će zabraniti Britni da joj lupa banane na večerašnjem meču (20.30) ovih selekcija u Riju.- Sve dok ne bude šutirala preko mene, neće dobiti nijednu bananu - prihvatila je šalu gorostasna Amerikanka, a na pitanje hoće li im Srpkinje zadavati više problema od Senegala i Španije, kaže:- Ovde je svaka sledeća utakmica teža od prethodne. Znam da nas čeka još žešća borba, ali zato smo i došle ovde. Poznajem još dve vaše igračice protiv kojih sam igrala u Evropi, ali kao što sam rekla, ovde smo da bismo pobeđivale.

Britni nije jedina Sonjina saigračica u Finiksu, budući da je deo tog tima i iskusna Dajana Turasi. Četvorostruka učesnica Olimpijskih igara veoma ceni našu košarku, o kojoj se najpovoljnije izražava.- Srbiju poznajemo veoma dobro, imaju dobre igračice. Srele smo se s njima na Svetskom prvenstvu u Turskoj 2014, biće to verovatno naša najteža utakmica u grupi. Odlična su ofanzivna ekipa, predvođena Anom Dabović i Jelenom Milovanović.

Za Riplija IMA VEĆE STOPALO OD DŽABARABritni Grajner je još po nečemu osobena košarkašica. Naime, broj njenih patika je zapanjujućih 51. Poređenja radi, ima veće stopalo od jednog od najboljih centara NBA lige svih vremena Karima Abdula Džabara. Podatak svakako vredan za Riplijevu rubriku „Verovali ili ne“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track