(FOTO) TIHA PATNJA ZLATNE HRVATICE: Sarina večna čežnja i nikad ostvarena ljubav
Foto: Reuters

Simpatija od detinjstva

(FOTO) TIHA PATNJA ZLATNE HRVATICE: Sarina večna čežnja i nikad ostvarena ljubav

Rio 2016 -

Hrvatska atletičarka Sara Kolak osvojila je zlatnu medalju u bacanju koplja i svoju naciju obradovala ovim uspehom.

Od kako su je Olimpijske igre u Riju izbacile u orbitu javnosti, mediji su se malo više posvetili životu i radu ove mlade Hrvatice.

Posebnu pažnju privukao je njen privatni život i, kako je ona sama priznala, čuveni "kopljaš" Andreas Torkildsen u koga je već dugo vreme zaljubljena. Posebnu euforiju kod Sare je izazvala njena timska koleginica, Sandra Perković koja joj je poklonila koplje sa potpisom nikoga drugog do Andreasa Torkildsena!

Kako i sama Sara priznaje, ovaj zgodni Norvežanin je i njen uzor, te bi ona volela da jednog dana dostigne njegove uspehe.

A njegovi uspesi su sledeći: Prvi kopljaš u istoriji koji je postao evropski, svetski i olimpijski šampion. U Atini i Pekingu se popeo na najviše olimpijsko postolje, 2006. i 2010. godine okitio se titulom evropskog šampiona, dok je 2009. godine postao Svetski prvak. Njegov lični rekord u bacanju koplja je 91.59 metara, postavljen 2006. godine.

Što se tiče njegovog ljubavnog života, dugo vremena je bio u vezi sa norveškom atletičarkom srpskog porekla Kristinom Vukičević, a nedavno je objavio da se, na sreću velikog broja devojaka, rastao sa njom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track