ĐOKOVIĆ JE ZLOSTAVLJAN Boris Beker otkrio: Lakat nije jedini Novakov problem
Foto: Profimedia

U metu

ĐOKOVIĆ JE ZLOSTAVLJAN Boris Beker otkrio: Lakat nije jedini Novakov problem

Tenis -

Njegov problem nije samo lakat, a povrede su posledica ubitačnog rasporeda turnira, kaže bivši trener srpskog tenisera ističući da sličnu muku imaju i ostali igrači

Bivši trener Novak Đokovića Boris Beker upozorava da lakat nije jedini problem našeg tenisera, iako ga je ta povreda najviše namučila.

Nole je na kraju morao da pribegne operaciji koju je dugo izbegavao, ali drugog rešenja nije bilo. Izgleda da oporavak lakta ide po planu jer je nekadašnji broj jedan već počeo da trenira, a najavljuje se i njegovo učešće na Indijan Velsu. Međutim, više od decenije „zlostavljanja“ tela na terenima, kako se Beker izrazio, ostavilo je traga na ostale vitalne funkcije.

- Teniser nikada nema samo jednu povredu. Kada igrate grend slem turnir, imate sedam mečeva za dve nedelje, a verujte, tada vas boli mnogo toga, a ne samo lakat. Stane samo onda kada je bol nepodnošljiv i kada je to zaista ozbiljan problem, kao što je to bio slučaj s Novakom. Ali to je samo jedan deo cele priče - otkrio je Beker i dodao:

- Da vas neko pusti u svlačionicu prve nedelje grend slema, iznenadili biste koliko tenisera ima bandažirane zglobove i koliko njih razgovara s trenerima ko je zapravo potpuno spreman i ko može da izdrži.

foto: AP

Đoković nije jedini top igrač koji je pauzirao 2017, pa su kritike na račun teniske organizacije i kalendara sve učestalije i jače.

- Tenis je fizički veoma naporna igra. Tačka. I ne možete da izrazite dovoljno poštovanje prema momcima koji tokom sezone odigraju 75 ili 80 jakih mečeva. U ostalim sportovima tako nešto nije moguće. Rodžer i Rafa su uradili to, Serena i Gabrine takođe. Naporan je to sport i česte povrede su njegov sastavni deo. Prošle godine, Đoković i Mari su se povukli gotovo u isto vreme, a sve je to posledica godina zlostavljanja na terenu - zaključio je Nemac.

Predrag Gajić

Kad se vraća INDIJAN VELS ILI MAJAMI,PITANJE JE SAD

Novak još nije zvanično promenio plan odigravanja narednih turnira. Kao naredni izazov navodi se Indijan Vels, ali je pitanje da li će Nole biti spreman za taj masters. Treninzi s Andreom Agasijem u Las Vegasu daće odgovor na to pitanje. Ako ne bude fit za Indijan Vels, sledeća opcija je Majami (21. mart - 1. april).

foto: Kurir

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Dado Đilas, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track