HRVATSKI TENISER IZAZVAO BURU Čiliću postavili neugodno pitanje, da li je Federer povlašćen: Njegov odgovor ih je šokirao!
Foto: Reuters

Marin nije srećan

HRVATSKI TENISER IZAZVAO BURU Čiliću postavili neugodno pitanje, da li je Federer povlašćen: Njegov odgovor ih je šokirao!

Tenis -

Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić nije na najbolji način startovao na završnom mastersu u Londonu pošto je poražen od Nemca Aleksandera Zvereva sa 2:0 (7:6(5), 7:6(1), ali je uspeo da bude u centru pažnje.

Novinari su pitali Hrvata da li misli da Rodžer Federer ima povlašćen status. Povod za pitanje je bila nedavna izjava Žilijena Benetoa koji je rekao da Švajcarac ima povlašćeni statur, pogotovo na Australijan openu koji je osvajao šest puta.

"Rodžer je 12 ili 13 od 14 poslednjih mečeva na Australijan openu odigrao u noćnom terminu. Na isti dan Federer je igrao protiv Štrufa, a Đoković protiv Monfilsa. Nemam ništa protiv Štrufa, sjajan momak, ali složićemo se da bi svaki direktor turnira stavio meč Đoković - Monfils u večernji termin od 19.30, zar ne? Ali ne, oni su igrali u 14.30 po vrućini, a Federer i Štruf po noći", rekao je Beneto.

Čilić je potvrdio Benetoove reči i podsetio se detalja iz ovogodišnjeg finala u kome je izgubio od Švajcarca. Organizatori su tada odlučili da navuku krov nad "Rod Lejver arenom", a da prethodno nisu konsultovali Čilića. Hrvat se za finale zagrevao na otvorenom terenu, dok je Federer očigledno imao informaciju o krovu pošto se zagrebao u dvoranskim uslovima.

"Da li je Federer povlašćen? Rodžer je jako popularan. Organizatori uvek žele da igra noćne mečeve. Na kraju turnira u Australiji nisam bio srećan jer su promenili pravila. Tokom turnira su važila jedna pravila, a na dan finala imali su druga pravila", rekao je Čilić.

Mnoge svetske legende su se tada obrušile na organizatore Australijan opena zbog forsiranja Federera. Među njima Pet Keš i Greg Rusedski.

Kurir sport

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track