NOVAKOV VELIKI PRIJATELJ ZBOG NASILJA PODNEO OSTAVKU: Gimelstob posle razgovora na Đokovićem ODLAZI sa pozicije!
Foto: Profimedia

dosta je bilo

NOVAKOV VELIKI PRIJATELJ ZBOG NASILJA PODNEO OSTAVKU: Gimelstob posle razgovora na Đokovićem ODLAZI sa pozicije!

Tenis -

Džastin Gimelstob, Amerikanac sa velikim uticajem u svetu tenisa, objavio je da se povlači iz uloge predstavnika igrača u ATP turu.

Gimelstob se na ovaj potez odlučio pošto je na američkom sudu osuđen uslovno na tri godine zatvora, uz 60 dana dobrovoljnog rada, zbog napada na tadašnjeg prijatelja.

Gimelstob je 31. oktobra prošle godine više od 50 puta udario biznismena Rendala Keplana, koji je u vezi sa Džastinovom bivšom suprugom, sa kojom se još uvek sudi oko podele imovine i starateljstva nad sinom.

"Povlačim se sa svoje funkcije jer je moj posao bio da radim u ime sporta i igrača. Moja situacija je jednostavno postala prevelika smetnja i prepreka. To je moja krivica i prihvatam odgovornost zbog onoga što sam uradio na Noć veštica", izjavio je Gimelstob.

Ovakav razvoj situacije je veliki udarac za Novaka Đokovića, aktuelnog predsednika Saveta igraća ATP.

- Bila je privilegija to što sam 11 godina bio na svojoj poziciji - napisao je Gimelstob na svom Fejsbuku.

- Moj posao je prethodnih godina bio da zastupam igrače, ATP i budem ambasador sporta. Pojedini moji izbori i postupci koje sam učinio prošle godine za Noć veštica su to pokvarili. Moja uloga je kreirana tako da radim u korist igrača i sporta i zbog onoga što sam uradio, postao sam teret i smetnja.

To nije nešto što bi trebalo da se nastavi. Slomljen sam što je sve ispalo ovako, ali ne zaslužujem da budem na ovako uticajnom mestu - naveo je Gimelstob.

On se u Marbelji ove nedelje sastao sa predsednikom Saveta igrača Novakom Đokovićem i nakon tog sastanka odlučio da podnese ostavku.

- Nadam se samo da će se o svemu što sam uradio za tenis gledati kroz one dobre stvari, energiju, strast i neumorni rad. Bilo je uspona i padova, ali volim ovaj sport i zahvalan sam mu na svemu što mi je pružio - dodao je Gimelstob.

Njegovu ostavku su još ranije tražili pojedini igrači poput Stena Vavrinke i Endija Marija.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track