Najnovije vesti

UMETNOST JE KAD OD NEPRIJATELJA STVORIŠ PRIJATELJA Aleksandar Vučić o saradnji Đokovića i Ivaniševića: Novak je hrabar momak koji gradi mostove umesto da ih ruši
Foto: EPA/PETER KLAUNZER, Tanjug/Dimitrije Goll

SARADNJA SRBINA I HRVATA TOKOM VIMBLDONA

UMETNOST JE KAD OD NEPRIJATELJA STVORIŠ PRIJATELJA Aleksandar Vučić o saradnji Đokovića i Ivaniševića: Novak je hrabar momak koji gradi mostove umesto da ih ruši

Tenis

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je dobro da srpski teniser Novak Đoković ima dobre odnose sa bivšim hrvatskim teniserom Goranom Ivaniševićem

Ivanišević je odnedavno u trenerskom timu Novaka Đokovića, a novinare je na pres konferenciji zanimalo kako Vučić vidi to što mediji prenose šta je Ivanišević ranije govorio o Srbima.

Predsednik je primetio da je njemu samom, zbog ličnog i iskustva njegove porodice, kao i načina vaspitanja, uvek lakše da govori loše o Hrvatima, ali da ne samo da kao predsednik države mora da govori dobro o njima i o odnosima Srba i Hrvata, već je to, ističe, i potrebno.

predsednik srbije aleksandar vučić
predsednik srbije aleksandar vučićfoto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Dobro je za našu zemlju da Novak Đoković ima dobre odnose sa Ivanisevićem, da se prevazilaze sukobi od ranije", konstatovao je Vučić.

Ponovio je da će Srbi i Hrvati morati da rade zajedno ako žele da opstanu, bez obzira na sve što nam se dešavalo u Prvom i Drugom svetskom ratu i u sukobima 90-ih godina.

"Đoković je hrabar, mlad momak koji gradi mostove umesto da ih ruši i ne vidim u tome problem", dodao je Vučić.

đoković i ivanišević sarađuju tokom vimbldona
đoković i ivanišević sarađuju tokom vimbldonafoto: Profimedia

Primetio je i da je moguće izvući "milion" izjava od ranije, ali da to nije razlog da se ne razgovara i da se ne grade dobri odnosi.

"Umetnost je kada od nekadašnjih neprijatelja ili protivnika napravite prijatelje ili one koji vam više nisu protivnici. To je posao političara, a još bolje ako to neko drugi uradi, na nekom drugom planu", zaključio je predsednik Srbije.

kurir.rs / kurir sport 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...