NOVAKU POSLE PORAZA U ŠANGAJU UGROŽEN TRON! Nadal VELIKI FAVORIT za prvo mesto na kraju sezone (FOTO)
Foto: AP

DRMA MU SE TRON

NOVAKU POSLE PORAZA U ŠANGAJU UGROŽEN TRON! Nadal VELIKI FAVORIT za prvo mesto na kraju sezone (FOTO)

Tenis -

Novak Đoković će definitivno biti prvi i u sledećoj nedelji, kao i do završetka turnira u Parizu koji počinje 28. oktobra

Do kraja godine Novak brani poene sa finalnog turnira (1000 poena), sa mastersa u Parizu (600 poena).

Sa druge strane, Rafael Nadal ne brani niti jedan poen, i sledi velika borba za prvo mesto u kojoj je veliki favorit Rafael Nadal.

foto: AP

Do kraja godine će Novak igrati u Parizu od 28. oktobra, potom i na završnom turniru u Londonu od 10. novembra. Isti slučaj je i sa Nadalom i samo čudo bi moglo da spasi Novaka da ne spadne sa mesta vladara svetskog tenisa.

Kakva je situacija nakon Šangaja?

Na ATP listi Novak ima 9545, Nadal je na 9225.

Ukoliko Novak osvoji turnir u Parizu, a Nadal bude finalista, onda će Novak dobiti dodatnih 400 bodova (600 brani kao finalista), a Nadal će dobiti 600 bodova kao finalista i u tom slučaju Novak ostaje na prvom mestu i završni turnir će odlučiti ko će biti prvi na ATP listi na samom kraju.

foto: AP

Sa druge strane, ukoliko Novak ispadne pre finala, izgubiće nove bodove i Nadalu bi četvrtfinale bilo sasvim dovoljno da zauzme prvo mesto na ATP listi već nakon Pariza.

Uglavnom, ako gledamo sve od nule, Novak mora da sakupi 1300 poena više od Nadala do kraja sezone da bi bio prvi na ATP listi, što je skoro nemoguća misija.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track