SNOVI SE DEFINITIVNO OSTVARUJU: Ovo su reči supertalentovane srpske teniserke! Evo i zašto to kaže (FOTO)
Foto: TSS

ZAHVALNA

SNOVI SE DEFINITIVNO OSTVARUJU: Ovo su reči supertalentovane srpske teniserke! Evo i zašto to kaže (FOTO)

Tenis -

Srpska teniserka Fatma Idrizović rekla je danas da će nastupom na predstojećem Fed kup turniru ostvariti svoj san, preneo je Teniski savez Srbije.

"Sada definitivno mogu reći da se snovi ostvaruju. Tenis sam počela da igram i zavolela sam ovaj sport upravo gledajući Jelenu (Janković), Anu (Ivanović), Novaka (Đoković), Janka (Tipsarević) i sve naše reprezentativce kako se takmiče u Fed i Dejvis kupu, ne propuštajući ni jedan meč koji se igrao kod nas. Uvek sam gledajući njih maštala kako ću i ja jednog dana dobiti poziv u reprezentaciju i sebi govorila da moram biti i ostati vredna i posvećena svakodnevnom radu, što i danas činim", rekla je Idrizović.

Selektorka Fed kup reprezentacije Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić ;pozvala je i najbolju srpsku juniorku u tim koji će se takmičiti u prvom kolu I grupe Evro-afričke zone.

Pored nje, u ekipi će se naći i Nina Stojanović, Aleksandra Krunić i Olga Danilović.

Idrizović je rekla da je veoma zahvalna selektorki na pozivu.

"Zahvalna sam što je jednoj 15-godišnjoj devojčici dala priliku da bude deo velikog tima, to je velika čast i zadovoljstvo, a ja ću dati sve od sebe da sve zadatke koji budu stavljeni ispred mene uradim na najvišem mogućem nivou", rekla je Idrizović.

foto: TSS

Sa četrnaest godina bila je aktuelni šampion Srbije u kategoriji svojih vršnjakinja, pored brojnih titula na medjunarodnom nivou.

Srbiju je predstavljala na ekipnom i pojedinačnom Prvenstvu Evrope u konkurenciji do 16 godina, a s koleginicama iz reprezentacije Natalijom Senić i Andreom Obradović izborila je plasman na Prvenstvo sveta (do 16 godina) koje su odigrale na Floridi.

Mlada teniserka na svim turnirima sa sobom uvek nosi opremu srpske reprezentacije i dodaje da je veoma ponosna na to.

"Ono od čega se nikad ne odvajam i što je uvek u mojoj teniskoj torbi su reketi i trenerka Srbije. Uvek sam ih nosila sa sobom na turnire i kada bi išla da primim pehar sa ponosom sam oblačila trenerku Srbije", kazala je Idrizović.

Iako je bilo ponuda da se preseli na neko drugo mesto, da ode u neku od evropskih akademija, Fatma se nije odlučila na takav korak, njena baza je i dalje njen rodni Novi Pazar.

"Zašto bih se odvajala i išla u Akademije kad kod kuće imam sve, od terena do trenera, kako teniskog tako i kondicionog. Jednom sam pročitala da je i Janko (Tipsarević) kada je bio prvi junior sveta mogao otići bilo gde u svetu, da su se oko njega otimale najveće svetske Akademije. On nije pristao na to, ostao je u Beogradu i iz rodnog grada došao do 8. mesta na svetu, što je fantastično", rekla je Idrizović i dodala da će i ona ići tim putem.

Sezona 2020. za Fatmu će biti u znaku kako nastupa za reprezentaciju, tako i ITF juniorskih takmičenja.

foto: TSS

Ona je istakla svoj glavni ovogodišnji cilj.

„Cilj je plasman na juniorska gren slem takmičenja. Pripreme sam radila kod kuće sa mojim trenerima, a protekle su u velikom radu i jakom tempu. Jednostavno mora mnogo da se radi, svesna sam toga, to svaki dan vidim i na delima najboljih na svetu igrača, od Novaka (Djokovića) do svih ostalih. Oni svaki dan uvode neke novine i rade na svim segmentima igre kako bi ih doveli do savršenstva. To je tenis, uvek može više i bolje, granice ne postoje, samo se pomeraju", kazala je mlada teniserka.

Ona trenutno zauzima 197. mesto na ITF listi, ali veruje da će u narednih nekoliko meseci znatno popraviti svoj rang.

"Nadam se da ću svoj prvi gren slem odigrati već na Rolan Garosu u Parizu. Drago mi je da je moj sugrađanin i kolega Hamad Međedović već sada na gren slemu, predstavljaće nas u Australiji i svi navijamo da nam se vrati sa peharom. Nadam se da ću u 2020. imati priliku da osvojim i moje prve WTA poene", zaključila je Idrizović.

(TSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track