OVO JE SRBIJA ČEKALA! Nole oduševio sve Srbe: Ne bih da budem nezahvalan, ali to moram da uradim za svoju zemlju!
Foto: Profimedia, EPA

legendo

OVO JE SRBIJA ČEKALA! Nole oduševio sve Srbe: Ne bih da budem nezahvalan, ali to moram da uradim za svoju zemlju!

Tenis -

Ovo je Srbija čekala da čuje!

Više nikakve dileme, Novak Đoković će naredne godine, ako se Olimpijske igre održe, napasti zlatnu medalju, jedini trofej koji mu nedostaje u prebogatoj karijeri.

Đoković bi trebalo konačno da odigra prve zvanične mečeve posle duge pauze, što će se dogoditi u Njujorku, gde će biti održani Masters u Sinsinatiju, a onda i US Open.

Pred start ovih turnira Novak je pričao o Olimpijskim igrama koje su zbog pandemije korona virusa pomerene za narednu godinu.

- To mi je i dalje veliki san. Ne želim da zvučim nezahvalno i da omalovažim što sam osvojio bronzu, jer je i to svakako bio veliki uspeh. U Londonu sam stigao do polufinala, ali sam izgubio u meču za treće mesto. Uvek nalazim dodatnu motivaciju da igram najbolje kad predstavljam svoju zemlju, posebno na Olimpijskim igrama. Svi znamo da je to istorijski najveći sportski događaj - rekao je Đoković.

foto: Dado Đilas

Na poslednjoj Olimpijadi pre četiri godine u Rio de Žaneiru Nole je bio veliki favorit za osvajanje iste, ali je eliminisam već na startu od Argentinca i velikog prijatelja Huana Martina Del Potra. Bilo je tada suza koje mu sada nisu u planu. Novak je istakao kako obožava olimpijski duh, a pogotovo druženje sa ostalim sportistima u olimpijskom selu.

- Čast je to što ste okruženi najboljim sportistima iz svih sportova i da ih gledate kako se takmiče na najvećem sportskom događaju. To je zaista privilegija. Nadam se da ću dobiti dodatnu snagu sledeći put i da ću biti u dobroj formi i imati priliku da se borim za medalju - zaključio je Đoković za sajt ITF.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track