GRANITNE SUDOPERE, ZLATNI FINIŠ, CRNA BOJA: Svi (ne)očekivani trendovi u uređenju kuhinje koji nam se zapravo dopadaju
Foto: Shutterstock

GRANITNE SUDOPERE, ZLATNI FINIŠ, CRNA BOJA: Svi (ne)očekivani trendovi u uređenju kuhinje koji nam se zapravo dopadaju

Sport -

Iako dnevna soba važi za centralnu prostoriju u svakom domu, u poslednje vreme naša pažnja i sve slobodno vreme sele se u - kuhinju! Svi novi recepti koje smo otkrili na društvenim mrežama za vreme karantina napravili su od nas vrsne kuvare koji jedva čekaju da se domognu kuhinje kako bi ih isprobali i napravili svoju verziju istih.

Upravo zato, jedan od vodećih trendova u uređenju enterijera je zapravo uređenje kuhinje, što pak podrazumeva zasebne trendove koje smo i više nego raspoloženi da ispratimo. U nastavku otkrijte na koje sve načine možete da unapredite izgled svojih omiljenih prostorija tokom ove sezone:

Kontrastne kombinacije boja

Iako će minimalizam ostati “na snazi” verovatno zauvek, u poslednje vreme primećujemo još jedan trend koji se tiče odabira boja, a to su kontrastne kombinacije kao što su, recimo, roze i zelena ili ljubičasta i žuta. Smelo i zanimljivo za videti, ali pre nego što se odlučite za ovako nešto, razmislite posle koliko bi vam ovakav prizor dosadio.

Granitne sudopere

Retko koji moderno uređeni enterijer danas nema neku varijantu granitne sudopere. Metalik sivi finiš odavno je prevaziđen te su sada i više nego popularne sudopere, za naše podneblje i dalje, neobičnog izgleda - okrugle, bež, prljavo roze ili bele… Sve samo ne sudopere na kakve smo navikli! Iako će vam možda biti žao da ih zatrpate prljavim sudovima, činjenica je da ovakve sudopere daju posebnu draž celokupnoj kuhinji, a da ne govorimo o dodiru luksuza koji na taj način stvarate.

Zlatne slavine za sudopere

Uz granitne sudopere savršeno se slažu slavine za sudopere u boji zlata ili, ukoliko tako više volite, bronze. Kao i u slučaju prethodno navedenog, metalik sivi finiš je prevaziđen i kada su u pitanju slavine za sudopere, te je zlatna ili bronzana nijansa savršen način da postignete moderan i stilizovan izgled svoje nove omiljene prostorije. Osim toga, slavine za sudopere koje privlače našu pažnju jesu one u retro stilu, visoke, uzdignute sa zvezdastim ručicama kakve smo do sada mahom sretali u kupatilima. Iako vam mogu delovati nebitno, slavine za sudopere su zapravo jedan od ključnih kuhinjskih aksesoara!

Mermer

Već sezonama unazad mermer je materijal koji je neizostavan u moderno uređenim kuhinjama iz prostog razloga što deluje otmeno, elegantno i luksuzno - a baš to je efekat koji želimo da postignemo. Mermer je najlakše uključiti u formi radnih ploča, ali uvek možete otići i korak dalje i odabrati mermerne zidne ploče, pločice sa mermernim uzorkom, a čak i mermerno posuđe ili detalji sličnog izgleda takođe mogu da dođu u obzir.

Crna boja

Onima kojima je elegantni, otmeni izgled kuhinje na prvom mestu, možda će želeti da isprobaju uključivanje crne boje u svoj enterijer. Smelo, svakako, ali i jako efektno! Crna se najbolje uklapa kao boja kuhinjskih elemenata, ali odlično se snalazi i kao boja zidova. Za ovakav izbor definitivno je potrebna hrabrost, ali rizik se i te kako isplati.

Upadljivo osvetljenje

Osvetljenje je ključno za stvaranje željene atmosfere u vašem domu, a odabirom zanimljivih lustera i lampi možete da doprinesete i njegovom celokupnom izgledu. Niski lusteri u industrijskom stilu koji su, doduše, više dekorativni nego praktični, odličan su način da ispratite ovaj trend.

Umetnine

Na kraju, kuhinje ne bi trebalo da posmatrate odvojeno od ostalih prostorija kada je reč o dekoraciji. Zato, još jedan neočekivan trend kada je reč o njihovom uređenju jeste uključivanje raznih umetnina, bez obzira na to da li govorimo o slikama, skulpturama, knjigama ili nečemu sasvim drugom. Ukrasite slobodne zidove policama, a zatim police ispunite omiljenim uspomenama i suvenirima - izgledaće savršeno! (Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track