SA OVAKVIM PRIJATELJIMA NEPRIJATELJI TI NISU POTREBNI! Bivši trener bez imalo SRAMA žestoko NAPAO Novaka!
Foto: Profimedia

jadno

SA OVAKVIM PRIJATELJIMA NEPRIJATELJI TI NISU POTREBNI! Bivši trener bez imalo SRAMA žestoko NAPAO Novaka!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da osvoji kalendarski slem pošto je u finalu US opena poražen od Rusa Danila Medvedeva.

Njegovu igru i ponašanje analizirao je njegov bivši član stručnog štaba Kreg O Šenesi.

Nije se Kregu dopalo Novakovo ponašanje pri izlivu besa, a onda je ušao u prepirku sa pratiocima na društvenim mrežama.

Novak Đoković, reket, US open, Njujork, Danil Medvedev
foto: Profimedia

"Đoković je besan, udario je lopticu koliko je jače mogao. Dečak koji skuplja loptice našao se na liniji vatre i pomerio se u poslednjoj sekundi. Za sekund je izbegnuta katastrofa. Novak je besan, nefokusiran, noćna mora za njega!"

Pratioci su ga pitali da li je možda besan na Novaka zbog prekida saradnje.

"Ja ne napadam! Ne volim ni ja kada se reketi lome, ali se čini da je odnos prema Đokoviću previše kritičan i nefer. Da, Novak treba da radi na svom temperamentu, ali kada izgubi glavu to sve postaje veća priča. Kada Novak izgubi glavu jureći zlatni slem ili olimpijsko zlato, to odmah postaje deo analize. Priznajte da ovo ponašanje najviše utiče na momka kog toliko volite. Ne izlažite besu svakog ko ukaže na Novakove nedostatke, on je igrač svetske klase, svetski čovek. Ali ima problem da izgubi hladnokrvnost, to ga je koštalo istorije"

Inače, O’Šenesi je objasnio i zašto je svojevremeno došlo do rastanka.

"Radio sam sa Đokovićem analize pre i posle meča i slao sam mu statistiku. Bile su to sjajne tri godine, a najviše sam sarađivao sa Vajdom, sa kojim sam se uvek konsultovao oko onoga što je najbolje za Novaka. Đoković je imao velikih problema zbog povrede lakta 2017. godine, pa je naredne usledio težak povratak. Bilo je uspona i padova, ali sve u svemu je bilo zabavno" rekao je O’Šenesi za „Spox“, otkrivši i detalje raskola.

"Otišao sam zbog Gorana Ivaniševića. On je došao kao glavni trener i nije mu preterano značila analitika i nije joj nešto preterano verovao. Morao sam da odem.

Dotakao se i Olimpijskih igara i pohvalio članak koji kritikuje Novaka Đokovića

"Jedva da je vredno da pomenemo da Đoković nije osvojio medalju u Tokiju. I to je najmanji nedostatak. Čak i ako gledamo kroz ‘ružičaste naočare’, njegovo ponašanje je bilo nedolično šampionu, nedostojno za jednog lidera, neprikladno za jednog olimpijca" piše u članku DŽona Verthajma.

Šenesi je podržao taj stav i napisao:

"Ovo je dobro. Svaka čast, Džone, što si pokrio sve. Dao si odgovore na sva teška pitanja. Ovo je sjajno novinarstvo!

I tada je O’Šenesi bio na udaru navijača Novaka Đokovića na društvenim mrežama.

"Čestitke? Za ovo? Užasno je kada pomislim da si bio deo Novakovog tima. Sa ovakvim prijateljima ti nisu potrebni neprijatelji. I dalje si ljut što nisi više u njegovom timu" bile su samo neke od poruka koje je Kreg dobio.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track