Ana, Jelena i Bojana u drugom kolu US opena

Petoro srpskih tenisera na terenu

Ana, Jelena i Bojana u drugom kolu US opena

Tenis -
Nenad Zimonjić poražen u dublu, a Novak Đoković meč igra noćas

NJUJORK - Na Otvorenom prvenstvu SAD u tenisu danas na terene izlazi petoro predstavnika Srbije - Novak Đoković, Ana Ivanović, Jelena Janković, Bojana Jovanovski i Nenad Zimonjić, s tim što Đoković meč 1. kola igra od jedan sat posle ponoći po našem vremenu.

Tri srpske teniserke su bile uspešne, očekuje se da u nastavku večeri pobede zabeleže Nenad Zimonjić i Novak Đoković.

Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović je lako sa 6:3, 6:2 dobila startni duel US opena sa kvalifikantkinjom Ukrajinkom Elinom Svitolinom, 176. na WTA listi, protiv koje do sada nije igrala. Meč je trajao samo 70 minuta. Sofija Sofija Arvidson nije imala mnogo problema sa veterankom Kimiko Date-Krum i pobedom od 6:4, 6:2 je zakazala duel sa našom Anom Ivanović.

Bojana Jovanovski za koju se berovalo da će imati najteži zadatak, protiv Nemice Mone Bartel, trenutno 35. na WTA listi, je priredila veliko iznenađenje i posle dva sata i 29 minuta igre slavila sa 4:6, 7:5, 6:2. Oba dosadašnja meča srpska teniserka je izgubila, a bolja iz današnjeg okršaja igraće sa pobednicom meča između Slovakinje Dominike Cibulkove i Šveđanke Johane Larson.

Treća srpska predstavnica u singlu na Jelena Janković pobedila je Ukrajinku Katerinu Bondarenko sa 6:1, 6:2 i plasirala se u drugo kolo.

Jeleni Janković je meč protiv Bondarenkove bio početak devetog uzastopnog učešća na US Openu, na kom je 2008. stigla do finala i izgubila od Serene Vilijams. Što se međusobnih susreta tiče, igrale su tri puta i svaki meč je dobila Jelena Janković. Dva puta su igrale na tvrdoj podlozi, u Dohi 2007. i Lincu 2011. godine, jednom na šljaci u Rimu 2009. godine.

Protivnica Jankovićevoj u drugom kolu biće 20-godišnja Lara Aruabarena-Vesino iz Španije, trenutno 115. na WTA listi. Njih dve se nisu ranije sastajale.

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner Mikael Ljodra već u prvom kolu okončali su učešče na ovogodišnjem US openu.

Bolji od srpsko-francuske kombinacije bio je američki par Nikolas Monro i Donald Jang sa 5:7, 6:3, 6:4.Meč je trajao 106 minuta, a Zimonjić i Ljodra bili su postavljeni za sedme nosioce. To je još jedan razočaravajući rezultat njih dvojice i sve je izvesnije da će definitivno okončati saradnju.

Drugi teniser sveta sastaje se sa Italijanom Paolom Lorencijem, 69. na ATP listi, i biće to njihov treći međusobni duel. Đoković je dobio oba prethodna i ukoliko očekivano pobedom započne odbranu titule na Ju-Es Openu u 2. kolu će igrati sa boljim iz meča Rožerio Dutra Silva (Brazil) - Tejmuraz Gabašvili (Rusija).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja