NOVAK MOŽE NA VIMBLDON I BEZ VAKCINE! Organizatori poslali poruku o pravilima za učešće!
Foto: Profimedia

oglasili se iz londona

NOVAK MOŽE NA VIMBLDON I BEZ VAKCINE! Organizatori poslali poruku o pravilima za učešće!

Tenis -

Proslavljeni engleski teniser Tim Henman veruje da će Novak Đoković braniti titulu na Vimbldonu.

Henman, koji je u komitetu Ol Ingland kluba koji organizuje turnir, ističe da turnir sledi smernice vlade.

"U ovom trenutku se vlada pita. Da bi neko ušao u Veliku Britaniju u ovom trenutku, slediće njihove smernice, a te smernice sledi i turnir", ističe on.

Po trenutnim pravilima za ulazak u Veliku Britaniju potrebno je da se putnici testiraju pre i posle dolaska i da popune formular o boravištu. Nisu obavezni karantin i vakcina.

Ako ova pravila ostanu na snazi Novak će moći da igra na najprestižnijem Grend slemu.

Srpski as je u intervjuu za BBC istakao da je spreman da propusti Rolan Garos i Vimbldon ako je vakcina uslov za učešće.

"Apsolutno njegova stvar je da li želi vakcinu ili ne. Kao bivši igrač i ljubitelj tenisa, to verovatno nije bilo ono što sam želeo da čujem u tom intervjuu, ali verovatno je ono što sam očekivao. Kako je sam slobodno priznao, biće mu strogo ograničeno gde može da putuje i samim tim i da igra bez vakcine. Time što sebi oduzima priliku da se takmiči na grend slemovima, on sigurno ugrožava svoje šanse da bude najveći igrač svih vremena i mislim da to dovoljno govori o njegovoj hrabrosti, uverenju i stavu da je to ono što je najbolje za njega. Mogli biste pomisliti da će vrlo malo toga uticati na njegovo mišljenje", rekao je Henman.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track