DROGIRAO SAM SE, PIO I RAZMIŠLJAO O SAMOUBISTVU: Šokantna ispovest Nika Kirjosa
Foto: AP

otvorio dušu

DROGIRAO SAM SE, PIO I RAZMIŠLJAO O SAMOUBISTVU: Šokantna ispovest Nika Kirjosa

Tenis -

Kontroverzni australijski teniser Nik Kirjos otkrio je da je pre tri godine prošao kroz najmračniji period u svom životu.

Kirjos je na svom Instagram profilu objavio jednu fotografiju sa Australijan opena i uz nju napisao svoju izuzetno emotivnu ispovest.

Australijanac je priznao da je imao ozbiljnih psihičkih problema, da je pio, drogirao se i ozbiljno razmišljao o samoubistvu.

"Ovo sam bio ja pre 3 godine na Australijan openu. Većina bi pretpostavila da sam psihički dobro ili da uživam u životu... bio je to jedan od mojih najmračnijih perioda. Ako dobro pogledate, na mojoj desnoj ruci možete da vidite moje samopovređivanje. Imao sam samoubilačke misli i bukvalno sam se borio da ustanem iz kreveta, a kamoli da igram pred milionima. Bio sam usamljen, depresivan, negativan, konzumirao sam alkohol, drogu, odbacio sam porodicu i prijatelje", napisao je Kirjos.

Australijanac je imao teške unutrašnje borbe sa samim sobom.

"Osećao sam se kao da ne mogu da pričam ili da nikome verujem. Ovo je bio rezultat zatvaranja u sebe i odbijanja da se oslonim na svoje voljene i jednostavno da samo malo po malo guram sebe da budem pozitivan. Znam da svakodnevni život može da izgleda izuzetno iscrpljujuće, ponekad nemoguće. Razumem da se osećate slabo ili uplašeno ako otvorite. Kažem vam odmah, u redu je, niste sami", otkrio je Nik.

Kirjos je na kraju poslao snažnu poruku svima koji se bore sa svojim unutrašnjim demonima i misle da ne postoji izlaz iz pakla u kom se nalaze.

"Molim vas, nemojte se osećati kao da ste sami, ako se osećate kao da ne možete ni sa kim da razgovarate, tu sam, javite se. Ponosan sam što mogu da kažem da sam potpuno preokrenuo život i da imam potpuno drugačiji pogled na sve, ne uzimam jedan trenutak zdravo za gotovo. Želim da budete u mogućnosti da dostignete svoj puni potencijal i da se osmehnete. Ovaj život je lep", poručio je Australijanac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track