NEVEROVATNA VEST DOLAZI IZ AMERIKE, A RAZLOG JE VAKCINA: Legendu NBA teraju iz lige posle 36 GODINA zabranili mu DA RADI!
Foto: Profimedia

šokantno

NEVEROVATNA VEST DOLAZI IZ AMERIKE, A RAZLOG JE VAKCINA: Legendu NBA teraju iz lige posle 36 GODINA zabranili mu DA RADI!

Košarka -

Čuveni sudija Ken Mauer odbio da se vakciniše i odmah izgubio posao

Šta se dešava sa sportom? Neverovatna vest dolazi iz Amerike. Čuveni sudija iz NBA lige Ken Mauer više neće moći da sudi na utakmicama najjačeg košarkaškog prvenstva na svetu.

Razlog ovako brutalne odluke jeste da Ken Mauer (66) nije vakcinisan protiv kovida i da to uopšte ne želi da uradi. Ovaj sjajni košarkaški sudija svoj posao je besprekorno obavljao punih 36 godina.

Ken Mauer
foto: Profimedia

U NBA ligi Mauer je počeo da sudi 1986. godine. Iskusni arbitar priznao je da mu je odluka teško pala, ali da ne želi da menja stav po tom pitanju.

- Nikad nisam ni pomislio da zbog vakcinacije neću moći da sudim utakmice u NBA. Moja vera prema Bogu i Isusu Hristu je ogromna i ne može da me zaustavi, makar mi zabranili da sudim u NBA - kazao je Mauer.

Ken Mauer bio je pod ogromnim pritiskom proteklih meseci. Nije poklekao, ali kako sam kaže većina njegovih kolega jeste.

Ken Mauer
foto: Profimedia

- Ima mnogo sudija, koji su bili primorani da se vakcinišu, jer imaju decu, porodice, moraju da plate račune. Oni su uplašeni, ja nisam. Ne stidim se onoga što radim, i ponosan sam na sebe - zaključio je Mauer.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track