SPEKTAKL U REŽIJI ĐOKOVIĆA! Novak novim preokretom obezbedio PRVO FINALE U SEZONI! Rus na Dorćolu nije znao šta ga je snašlo
Foto: Starsport

srbija open

SPEKTAKL U REŽIJI ĐOKOVIĆA! Novak novim preokretom obezbedio PRVO FINALE U SEZONI! Rus na Dorćolu nije znao šta ga je snašlo

Tenis -

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, igraće u finalu Srbija open turnira, pošto je u polufinalu napravio preokret protiv trećeg nosioca, Rusa, Karena Hačanova.

Đoković je pred krcatim tribinama centralnog terena na Dorćolu stigao do pobede rezultatom 4:6, 6:1, 6:2, a u finalu će igrati protiv Andreja Rubljova (nedelja, 14 časova).

Pogledajte kako je Novak oduševio veliki broj navijača posle meča:

Nakon što je identičan scenario viđen protiv Lasla Đerea i Miomira Kecmanovića i na trećem meču koji je odigrao u Beogradu, Đoković je morao da pravi preokret.

Prvi set je pripao Rusu, ali potom se najbolji teniser probudio i potpuno razbio protivnika koji nije mogao da vrati nivo igre iz prvog dela.

Posebno je silovit Novak bio u drugom setu koji je završen za nešto više od pola sata igre, a sličnim tempom igralo se i u odlučujućem setu.

Posle nekoliko odličnoih poena, navijači na prepunim tribinama su skočili i pružili glasnu podršku Đokoviću, pa je Novak, čak i u napornijim gemovima imao snage da izađe na kraj sa Hačanovom.

1 / 13 Foto: Starsport

TOK MEČA

3. SET - 6:2

6:2 - Rutinski je Novak stigao do poslednjeg gema.

5:2 - Bez previše borbe, Hačanov je uradio ono što je morao, osvojio je gem, a sada Novak servira za pobedu i plasman u finale.

5:1 - Malo problema u ovom gemu za Srbina... Imao je Rus 0:30, kasnije je stigao i do izjednačenja, ali ipak nije mogao da vrati jedan od dva brejka.

4:1 - Brejk! Sada je već Novak jako blizu još jednog preokreta i nove pobede koja će mu doneti plasman u prvo finale u sezoni.

3:1 - Nakon što se pošteno namučio tokom prethodnog gema u kojem je servirao, Đoković je stigao do lako osvojenog gema i ponovo ima dva gema prednosti.

2:1 - Sedam gemova u nizu je osvojio Đoković, Hačanov je sada prekinuo tu seriju.

Karen Hačanov
foto: Starsport©

2:0 - Naporan i težak gem, ali fantastična igra Novaka Đokovića! Kada je završen dugačak poen kojim je Srbin osvojio gem, usledila je erupcija na tribinama. Novak je podigao pesnicu, a više od 8.000 navijača je skočilo da proslavi.

1:0 - Brejk! Muči se Hačanov sa servisom i na startu trećeg seta. Posle nekoliko dobrih razmena Đoković je stigao do brejka i već sada ima prednost.

2. SET - 6:1

6:1 - Surov je bio Đoković prema Hačanovu u drugom setu koji je trajao tek nešto više od pola sata igre. Novak je osvojio pet gemova zaredom, u njima je pregazio Rusa i tako obezbedio igranje odlučujućeg seta.

Odličan je nivo tenisa u polufinalu Srbija opena!

5:1 - Brejk! Potpuno je sada nemoćan Rus, a Đoković u narednom gemu servira za osvajanje drugog seta.

4:1 - Potvrdio je Novak ono što je učinio malopre, pa sada ima tri gema prednosti.

3:1 - Brejk! Prepoznao je Đoković momenat da napadne servis rivala, što je i učinio. Stigao je Novak do dve vezane brejk lopte. Prvu nije iskoristio, ali drugu jeste!

2:1 - Nije dobro počeo treći gem drugog seta pošto je Rus stigao do 0:30, ali Novak se brzo izvukao iz neprijatne situacije. Hačanov je obezbedio izjednačenje, ali je Đoković ipak osvojio gem nakon čega je razgalio prepune tribine glasnim urlikom.

1:1 - Istom merom uzvraća Hačanov, deluje da će i u drugom setu da se vodi velika borba.

1:0 - Odličan početak drugog seta! Đoković je bez muke stigao do prvog gema.

Serbia Open
foto: Starsport©

1. SET - 4:6

4:6 - Igrao je Đoković sjajno, došao i do brejk prilike, ali je Hačanov zaigrao još agresivnije i iskoristio drugu set priliku da povede sa 1:0

4:5 - Novak sa "nulom" osvaja servis-gem

3:5 - Nole sada servira za ostanak u prvom setu

3:4 - Đoković polako topi prednost, igra sve bolje

2:4 - Hačanov prepustio samo jedan poen Novaku u ovom gemu

Karen Hačanov
foto: Starsport©

2:3 - Novak sigurniji na svom servisu

1:3 - Rus siguran, ne daje nikakve šanse srpskom teniseru

Tribine na teniskom kompleksu na Dorćolu su krcate. Navijači još uvek ulaze kako bi gledali polufinale Serbia Opena.

Dorćol, Serbia Open
foto: Starsport©
Dorćol, Serbia Open
foto: Starsport©

1:2 - Novak konačno osvaja prvi gem u prvom setu

0:2 - Hačanov potvrđuje prednost brejka

0:1 - Nije dobro počelo za Novaka! Ruski teniser pravi brejk odmah na startu meča

14.10 - Meč je počeo

14.04 - Novak Đoković će servirati na startu polufinalnog meča SO

14.00 - Đoković i Hačanov izašli na teren teniskog kompleksa na Dorćolu

Novak Đoković, Karen Hačanov
foto: Starsport©

13.30 - Serbia Open je dobio šampione u dubl konkurenciji: Urugvajac Arijel Behar i Ekvadorac Gonzalo Eskobar osvojili su trofej nakon što su u finalu pobedili hrvatski par Nikola Miketić i Mate Pavić

U prvom polufinalu u sezoni, odnosno za prvo finale još od prošlosezonskog mastersa u Parizu iz novembra 2021. godine, Đoković će morati da pobedi nekadašnjeg top 10 igrača, a sada 26. tenisera sveta,

Novak je do polufinala stigao teškim pobedama protiv dvojice srpskih tenisera, najpre Lasla Đerea, potom Miomira Kecmanovića.

Oba meča završena su u tri seta, dok je Hačanov imao lakši posao da dođe do ove faze takmičenja.

Kao i Đoković, ruski teniser je bio slobodan u prvom kolu. U drugom mu je zemljak Safiulin predao meč bez izlaska na teren, dok je u četvrtfinalu pobedio Brazilca Monteira u dva seta.

Očekuje se da Novaka i Karena sačekaju dobro popunjene tribine na centralnom terenu teniskog kompleksa na Dorćolu, a svestan kakva atmosfera ga očekuje, Hačanov je od publike zatražio da ne budu previše surovi.

- Znam da je moj sledeći meč protiv Novaka. Biće kao u Dejvis kupu. Ali, molim vas, navijajte malo i za mene. Barem malo - šaljivo je poručio Hačanov nakon plasmana u polufinale.

U drugom polufinalu, nakon meča Đoković - Hačanov, igraće Fabio Fonjini protiv Andreja Rubljova.

Kurir sport

Bonus video:

00:58

Milica Todorović otkrila kakav je komšija najbolji teniser sveta Novak Đoković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track