NOLE OZBILJNO NAPADA FEDEREROV NESTVARAN PODVIG: Srbin bi mogao da uradi nešto što niko osim Švajcarca do sada nije uspeo!
Foto: EPA/Abir Sultan

juri rekord

NOLE OZBILJNO NAPADA FEDEREROV NESTVARAN PODVIG: Srbin bi mogao da uradi nešto što niko osim Švajcarca do sada nije uspeo!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković na dobrom je putu da ove sezone dođe do trofeja iz svakog takmičarskog ranga.

Novak je u nedelju trijumfovao na ATP turniru serije 250 u Tel Avivu, pošto je u finalu rutinski savladao Hrvata Marina Čilića.

Srpski as je već trijumfovao na Mastersu serije 1000 u Rimu, Vimbldonu, a sada ima i turnir serije 250. To znači da mu nedostaje trofej u kategoriji 500 i Zavšni masters da bi ostvario podvig koji je do sada samo Federer uspeo da napravi 2010 godine.

Turnir u Astani, na kom će učestvovati i Novak, je iz serije 500. Međutim, srpski as će tamo imati paklenu konkurenciju, pošto su učešće na njemu najavili Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Feliks Ože Alijasim...

Trijumf u Kazahstanu bi značio i sigurno učešće na Završnom mastersu u Torinu i veliku šansu za rušenje još jednog rekorda koji je držao slavni švajcarski as.

Federer je 2010. godine osvojio Australijan open i Zavšni masters u Londonu, trijumfovao je na Mastersu 1000 u Sinsinatiju, osvojio ATP 500 u Bazelu i ATP 250 u Stokholmu.

Podsetimo, da bi obezbedio mesto na Zavšnom mastersu, Nole mora da ostane među 20 najboljih u ATP trci, a trenutno je na 15 poziciji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track