NAJDIRLJIVIJA PRIČA ROLAN GAROSA! Dotakao samo dno, borio se sa DEPRESIJOM I ALKOHOLIZMOM, a sada u Parizu ponovo živi svoj SAN!
Foto: Instagram

USPONI I PADOVI

NAJDIRLJIVIJA PRIČA ROLAN GAROSA! Dotakao samo dno, borio se sa DEPRESIJOM I ALKOHOLIZMOM, a sada u Parizu ponovo živi svoj SAN!

Tenis -

Bio je jako blizu odluke da završi profesionalnu karijeru, a sada je u glavnom žrebu Rolan Garosa i sanja da predstavlja svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu...

Iako turnir zvanično još uvek nije startovao, već smo dobili junaka ovogodišnjeg Rolan Garosa.

To je Luka Puj, francuski teniser koji je kao 670. na ATP listi uspeo da se domogne mesta u glavnom žrebu.

Iskusni Francuz, koji je 2018. godine zauzimao 10. mesto na ATP listi prošao je tri kola u kvalifikacijama i plasirao se u glavni žreb turnira.

Nakon velikog trijumfa Puj je zaplakao na terenu, a njegova emotivna reakcija obišla je čitav svet. Iako je osvojio pet titula u karijeri, ovo je verovatno bio njegov najdraži trijumf, jer je uspeo da pobedi svoje demone i podigne se iz pepela.

Naime, poznati teniser nedavno je otkrio da se poslednjih godina borio sa depresijom i alkoholizmom i da je malo falilo da okonča karijeru.

"Počeo sam da imam mračniju stranu i padam u depresiju zbog koje sam spavao samo sat vremena uveče. Uz to sam i pio. Budio bih se sa natečenim očima. Trener bi me svako jutro pitao da li spavam, a ja sam ga lagao. Da sam alergičan na polen, travu", otkrio je Francuz u intervjuu za Lekip.

Luka Puj
foto: AP

Prolazio je kroz pakao, bio je na ivici, ali nije se predao. Uspeo je da se izbori sa svim problemima i sada sanja da naredne godine u Parizu predstavlja svoju zemlju na Olimpijskim igrama.

"Bio sam u lošoj fazi, doneo sma odluku da kažem da je dosta. Zbog mentalnog zdravlja sam morao da se povučem. Ipak, vratio sam se. Igram, dobijam mečeve, sa ciljem da ispunim san i takmičim se na Olimpijske igre u Parizu", rekao je Puj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track