ALKARAZ PRETI ĐOKOVIĆU VEĆ POČETKOM GODINE: Da li je Novaku UGROŽENO prvo mesto na ATP listi? Jedan podatak MOŽE DA ZABRINE!
Foto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

biće borbe

ALKARAZ PRETI ĐOKOVIĆU VEĆ POČETKOM GODINE: Da li je Novaku UGROŽENO prvo mesto na ATP listi? Jedan podatak MOŽE DA ZABRINE!

Tenis -

Novak Đoković započeo je 400. nedelju na vrhu ATP liste, ali bi već početkom 2024. godine Karlos Alkaraz mogao da mu pripreti.

Mladi Španac je trenutno prvi Noletov pratilac i ima 2.390 bodova manje od srpskog tenisera. Đoković je prvi sa 11.245 bodova, dok Alkaraz ima 8.855.

Kada se pogleda ovo stanje, deluje da će Novak dugo vladati, ali bi već početkom naredne godine situacija mogla da postane dramatična! Karlitos je prošle godine propustio australijsku turneju zbog povrede i ne brani niti jedan bod, dok je Novak dominirao, te je osvojio 2.000 na Australijan openu i još 250 u Adelejdu.

Novak Đoković, Karlos Alkaraz
foto: SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia

Dakle, Đoković će imati da brani 2.250 poena i moraće dobro da se spremi za Australiju gde je tokom karijere dominirao kad god bi ga pustili da igra. Podatak koji može da brine jeste upravo taj da Novak brani 2.250 bodova, Alkaraz ne brani niti jedan, a trenutna razlika je 2.390 poena, pa bi u slučaju kiksa srpskog tenisera i dobrih igara mladog Španca mogla dodatno da se smanji i Karlitos bi pripretio prvom reketu planete.

Da li će do toga i doći ili će Novak još jednom potvrditi dominaciju u Australiji, ostaje da se vidi već početkom 2024. godine! Šta vi mislite, može li Karlos Alkaraz da pripreti Novaku Đokoviću već u Australiji 2024. godine?

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:14

Novak i Goran Ivanišević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track