KRAJ JEDNOG NESTVARNOG NIZA! Svet tenisa ostao u ŠOKU: Siner je srušio Đokovića i režirao nešto što se nije desilo od 2005. GODINE
Foto: Paul Zimmer / imago sportfotodienst / Profimedia

australijan open

KRAJ JEDNOG NESTVARNOG NIZA! Svet tenisa ostao u ŠOKU: Siner je srušio Đokovića i režirao nešto što se nije desilo od 2005. GODINE

Tenis -

Janik Siner odigrao je nestvaran meč u polufinalu Australijan opena, savladao Novaka Đokovića sa 3:1, plasirao se u finale i prekinuo jedan nestvaran niz!

U finalnom meču Italijan će igrati protiv ruskog tenisera Danila Medvedeva, a publika u Melburnu će prvi put još od 2005. godine u borbi za trofej gledati duel u kom nema bar jednog člana velike trojke - Novaka Đokovića, Rafaela Nadala ili Rodžera Federera!

Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković
foto: Peter van den Berg / Avalon / Profimedia

Te 2005. godine Marat Safin u četiri seta savladao je domaćeg tenisera Lejtona Hjuita (1:6, 6:3, 6:4, 6:4) i osvojio pehar namenjen šampionu Australijan opena, a već naredne godine krenula je era velike trojke!

Od 2005. godine pa do danas, Đoković je igrao deset finala i osvojio isto toliko trofeja, Federer se šest puta borio za pehar, a pet puta je pobedio, dok se Nadal poput Rodžera u šest navrata našao u poslednjem meču turnira, ali je ostvario samo dva trijumfa.

Teniska publika imala je priliku da gleda čitavu eru dominacije ova tri tenisera, ali se sada Janik Siner pobrinuo da se, na veliku žalost svih u Srbiji, ovaj niz prekine. Koliko je ovo nestvaran niz najbolje govori i podatak koliko godina su ovogodišnji finalisti Australijan opena imali kada je meč za titulu u Melburnu protekao bez Đokovića, Nadala i Federera. Janik Siner rođen je 2001. i u trenutku finala 2005. i dalje nije napunio četiri godine, dok je Danil Medvedev nešto stariji. Rus je rođen 1996. i u trenutku finala 2005. i dalje nije napunio devet godina!

Šta vi mislite, ko će osvojiti Australijan open ove godine?

Sva finala Australijan opena od 2005. godine do danas:

Marat Safin - Lejton Hjuit 3:1

Rodžer Federer - Markos Bagdatis 3:1

Rodžer Federer - Fernando Gonzales 3:0

Novak Đoković - Žo Vilfred Conga 3:1

Rafael Nadal - Rodžer Federer 3:2

Rodžer Federer - Endi Mari 3:0

Novak Đoković - Endi Mari 3:0

Novak Đoković - Rafael Nadal 3:2

Novak Đoković - Endi Mari 3:1

Sten Vavrinka - Rafael Nadal 3:1

Novak Đoković - Endi Mari 3:1

Novak Đoković - Endi Mari 3:0

Rodžer Federer - Rafael Nadal 3:2

Rodžer Federer - Marin Čilić 3:2

Novak Đoković - Rafael Nadal 3:0

Novak Đoković - Dominik Tim 3:2

Novak Đoković - Danil Medvedev 3:0

Rafael Nadal - Danil Medvedev 3:2

Novak Đoković - Stefanos Cicipas 3:0

Janik Siner - Danil Medvedev ?

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

02:20

MOŽE LI NOVAK SLEDEĆE GODINE DA PRESKOČI FEDERERA U BROJU OSVOJENIH TITULA? Brajovć: Moguće da će disati za vratom i Konorsu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track