MAŠA PREJAKA: Jeleni samo tri gema protiv Šarapove

Polufinale Majamija

MAŠA PREJAKA: Jeleni samo tri gema protiv Šarapove

Tenis -
Šarapova nadigrala Jankovićevu i plasirala se u peto finale Majamija

MAJAMI - Srpska teniserka Jelena Janković poražena je u polufinalu WTA turnira u Majamiju od Ruskinje Marije Šarapove u dva seta 2:6, 1:6 posle nešto više od sata igre.

Jelena tokom čitavog meča nije uspevala da se suprotstavi Šarapovoj, koja je ostvarila 11 uzastopnu pobedu bez izgubljenog seta, a koliko je Ruskinja bila dominantna, pokazuje činjenica da je na startu oba seta vodila sa po 3:0. Jankovićeva je došla do igre samo u četvrtom i petom gemu prvog seta, što je bilo premalo za raspoloženu protivnicu. Možda i zato što je srpska teniserka posle teškog meča u četvrtfinalu imala samo 15 časova za odmor, što je neuporedivo manje nego ostale rivalke: Šarapova 21, Radvanska 47, a Serena Vilijams čak 54.

Srpska i ruska teniserka odigrale su osam međusobnih duela u karijeri, a Jankovićeva je slavila samo jednom i to 2007. na turniru u Birmingemu.

U drugom polufinalu sastaće se Amerikanka Serena Vilijams i Poljakinja Agnješka Radvanska.

Tekstualni prenos

Šarapova je rutinski privela meč kraju

Sa samo jednim izgubljenim poenom Ruskinja stiže na gem od plasmana u finale.

Posle mnogo borbe Jelena je uspela da prekine seriju od sedam uzastopnih gemova, koju je od rezultata 3:2 u prvom setu načinila Šarapova.

Jankovićeva nikako da uđe u pravi ritam igre, što Šarapova koristii i grabi ka petom finalu u Majamiju.

Kao i na startu meča Ruskinja je odmah napravila brejk i materijalizovala ga u narednom gemu za vođstvo od 2:0

Drugi set

Od petog gema Ruskinja je domionirala terenom, pre svega zbog činjenice da je napravila samo četiri greške. Novim brejkom Šarapova je stekla veliku prednost i lako rešila prvi set 6:2.

Sa dva vezana gema Jankovićeva se oslobodila početnog pritiska i sada ima priliku da napadne servis Šarapove i novim brejkom se potpuno vrati u meč.

U četvrtom gemu Sprkinja je došla do tri brejk lopte. Poslednju je realizovala i vratila se u prvi set.

Posle deset uzastopnih poena, koje je izgubila, Jankovićeva je tek u trečem gemu uzela prvi poen. To je premalo za raspoloženu Šarapovu, koja posle tri gema ima dva brejka prednosti 0:3.

Prvi sat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track