KOLIKO JE MIKEC ZARADIO OSVAJANJEM SREBRA U TOKIJU: Damir "upucao" medalju, ali i lepu nagradu i sportsku penziju od države
Foto: screenshot

TOKIO 2020

KOLIKO JE MIKEC ZARADIO OSVAJANJEM SREBRA U TOKIJU: Damir "upucao" medalju, ali i lepu nagradu i sportsku penziju od države

Tokyo 2020 -

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec osvojio je srebro na OI u Tokiju, čime je sebi obezbedio i nagrade koje ga sleduju od države Srbije.

Mikec je osvojio prvu olimpijsku medalju u karijeri i prvu za Srbiju u Tokiju, pošto je osvojio srebro u disciplini vazdušni pištolj 10 metara.

Uz ovu medalju Mikecu sledi i nagrada Vlade Srbije u iznosu od 60.000 evra.

Damir Mikec
foto: screenshot

Podsetimo, pred početak Olimpijskih igara, Vlada Srbije je donela uredbu da poveća nagradni fonda za osvajanje medalja. Tako će sportisti za osvajanje zlata dobiti 70.000 evra, za srebrno 60.000 a za bronzu 50.000 evra.

Osim toga, Mikec je podigao i nivo nacionalne penzije koju će dobiti posle navršene 40 godine života. Po uredbi Vlade Srbije visina novčane nadoknade za srebrnu medalju iznosi 1,5 prosečnu platu u Srbiji, što po trenutnim podacima iznosi oko 160.000 dinara mesečno.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track