KRADU NAS, SMUČILI SMO SE SVIMA, JER NE MOGU DA NAS POBEDE! Proslavljeni vaterpolista oduševljen SRPSKIM INATOM: Upozorio na Grčku
Foto: Profimedia

TOKIO 2020

KRADU NAS, SMUČILI SMO SE SVIMA, JER NE MOGU DA NAS POBEDE! Proslavljeni vaterpolista oduševljen SRPSKIM INATOM: Upozorio na Grčku

Tokyo 2020 -

Vaterpolisti Srbije su se nakon pravog trilera protiv Španije plasirali u finale Olimpijskih igara gde će protiv Grčke pokušati da odbrane zlato iz Rija.

O spektaklu protiv Španaca govorio je proslavljeni srpski vaterpolista Slobodan Nikić

"Neverovatan uspeh. Ne pamtim da sam se ovoliko nervirao. Na mišiće, srce i kolektiv. Nadam se da će zaokružiti priču sa zlatom. Neću da malerišem, ali smo najbolji, imamo sigurnu odbranu, najboljeg golmana. Moramo da ostanemo smireni. Veliki naklon", rekao je Nikić za RTS.

Meč su u velikoj meri mogle da skroje sudije, koje su faktički poklonile gol Špancima

"Imamo generaciju na zalasku. igra poslednji turnir. svima se smučilo kako je Srbija dominanta i kako osvaja zlata. Ovo je bio momenat da dokažu vrede i dalje, da su najbolji na svetu. Dosta se pominjalo da su najstariji, sporiji, evo vam današnja utakmica. Kao što Filip kaže, ovo je srpski inat".

Olimpijske Igre, Zlatna Medalja, Slobodan Nikić, Vaterolisti Srbije

Čak ni tri gola prednosti nije bilo dovoljno Španiji.

"Sa svom krađom sudija, o kojima ne volim da pričam, danas se desio incident. Uticao je dobro za nas, čak su Španci bili u neverici. Nije bilo ni za razmatranje, Mitrović je odbranio šut... To je nama dalo snagu. Filip je čekao njegov momenat, gol preko četiri bloka, možda i najbitniji u karijeri. Na sve muke, da se vratimo i uđemo u finale, stvarno je mnogo veliki uspeh"

Nikić se dotakao i emotivne izjave Dušana Mandića.

"Razumem ga. Alal mu vera za onu iskrenost. Nije lako ostati psihički fokusiran na vaterpolo i borbu. Zatvoreni ste 25 dana, uželeli ste se porodica i prijatelja, smučili su se jedni drugima, pa koja ekipa izdrži to osvaja medalje. Atmosfera je formula, a mi je uvek imamo".

vaterpolo, vaterpolisti, Tokio 2020
foto: Profimedia

Trofejni vaterpolista osvrnuo se na Grčku protivnika u finalu.

Nikić se prisetio i kako je bilo u polufinalu Olimpijskih igara u Atini pre 17 godina. Tada je SCG slavila, a onda su Grci u finalu navijali za Mađarsku.

"Imali smo i u košarci '95 takvo stanje, kada su Grci navijali za Litvaniju. Navikli smo se da budu svi protiv nas. I 2004. godine smo igrali polufinale pred 13.000 u Atini, izborili smo se sa tim pritiskom protiv domaćina. Uvek smo dobijali Grke, ali je ovo specifična situacija. Iskreno, najbolji vaterpolo igraju na ovom turniru, svi uglavnom igraju za Olimpijakos i to 10-12 godina, istog trenera imaju u klubu i reprezentaciji. Ovo im je vrhunac, napravili su najveći uspeh. Ako zaustavimo njihove centre imamo veliku prednost", zaključio je.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track