OLIMPIJCI KOD VUČIĆA! Predsednik primio sportiste koji su Srbiji iz Tokija doneli 9 medalja: U Parizu za zlato 100.000 evra
Foto: printscreen RTS

na andrićevom vencu

OLIMPIJCI KOD VUČIĆA! Predsednik primio sportiste koji su Srbiji iz Tokija doneli 9 medalja: U Parizu za zlato 100.000 evra

Tokyo 2020 -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u Predsedništvu na Andrićevom vencu u Beogradu, članove olimpijskog tima Srbije, osvajače rekordnih devet medalja na Igrama u Tokiju.

- Drage sportistkinje i sportisti, treneri, medicinsko osoblje, stručni štabovi, svi vi koji ste brinuli o olimpijcima, da vam se zahvalim na ogromnoj radosti. Ne znam da li bih se pre zahvaljivao vašim prodicama ili vama na trudu, ali ću reći nešto što do sada nismo.

Olimpijske igre su nešto posebno. To je svojevrsno takmičenje nacija. Od onoga da je važno učestvovati, došli smo do toga da se medalje broje na dnevnom nivou. Pre osam godina od zemalja u regionu bili smo peti, a sada drugi. Ispred nas je samo Mađarska, sa dvadeset medalja, zasliuženo. Jer više su ulagali od nas.

Sada krećemo sa ulaganjima. U decembru stiže sala za borilačke sportove, bazen... Nadam se da čemo u Parizu da podignemo nagrade na 100.000 za zlato, 90 za srebro i 80 za bronzu.

prijem
foto: printscreen RTS

Želim da se zahvalim i sedmorici veličanstvenih iz srpskog vaterpola, Milici koja ima dva zlata. Hvala Jovana, hvala svima, koji su doneli medalje i onima koji nisu.Ja se nadam da ćemo u budućnosti graditi šampione, rekao je Vučić.

Podsetimo Srbija je u Tokiju osvojila devet medalja. Tri zlata osvojili su Milica Mandić, Jovana Preković i vaterpolisti, srebro je u Srbiju doneo Damir Mikec i pet bronzi su osvojili basketaši, odbojkašice, Milenko Sebić, Tijana Bogdanović i Zurab Datunašvili.

Aleksandar Vučić, olimpijci
foto: Printscreen/RTS1

Predsednik Srbije je tokom dana prokomentarisao je uspeh naših olimpijaca u Tokiju.

- Uglavnom su tokom noći bile utakmice, najteže je bilo 2012. godine, ali sada je bilo lakše zbog radnog vremena. Ovo je takmičenje pojedinaca, ali ono što ga razlikuje je takmičenje nacija. Ono na šta sam posebno ponosan jeste što smo u Londonu delili 4-5 mesto u Lononu, delili smo to mesto sa Bugarskom. Sada smo drugi u regionu, odmah iza Mađara koji su bez konkurencije zbog ulaganja. Ispred Hrvatske smo koji dosta ulaže u sport što je veoma značajan uspeh za nas, što govori koliko ulažemo u sport. Videli smo slabe tačke i gde moramo da ulažemo. Čestitam svi članovima olimpijskog tima, trenerima i svima koji su došli do medalje, ali i onima koji su učestvovali, nije ni lako plasirati se na Olimpijadu. U roku od dva dana biće svima isplaćeno sve kao što je obećano. Sve će biti plaćeno - 70. 000 za zlato, 60. 000 za srebro i 50.000 za bronzu - rekao je Vučić koji je pohvalio olimpijce i dodao kako je u planu dodatno ulaganje u sport u narednom periodu.

- Kreće izgradnja nacionalnog stadiona, velika ulaganja u fudbalsku infrastrukturu su planirana. Bitno je da se fudbal igra izvan Beograda i Novog Sada, po celoj Srbiji. Potrebna nam je liga sa klubovima od Pirota do Loznice. Mnogo ćemo da ulažemo i u ostale sportove - rukomet, odbojka, streljaštvo - rekao je Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track